Zübeyde Hanım Anaokulu öğretmenlerine yönelik Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ‘E twining’ projesi kapsamında drama eğitimi gerçekleşti.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi İsmail Eraslan, okul salonunda öğretmenlere eğitim verdi.

Etkinliğe Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, Adıyaman İl Emniyet Müdürü Metin Alper’in eşi Kezban Alper, Adıyaman Zübeyde Hanım Anaokulu Müdiresi Elif Kutlu, öğretmenler katıldı.

Programla ilgili açıklama yapan Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, “Beş günde 300 öğretmen drama eğitimi alacak. Bir farkındalık oluşturacağız.  Drama ile ilgili bn sizle çocuklarla okullarla siz de başlarsınız. İnşallah devamı getiririz. Hocalarım ile beraber dışarıdan hocalarımız gelmeye devam edeceğiz. Size iyi eğlenceler” dedi.

Adıyaman İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Yetiş ise “Öğrencilerimiz ile sadece öğretim yapmak istemiyoruz.  Aynı zaman da  eğitim vermek istiyoruz. Bize bu konuda en büyük yardım yapacak olan yine öğretmenlerimiz öğretmenlerimiz eğitim fakültelerinde çok daha öncelerden mezun oldular. Ama dünya gelişiyor. Eğitim süreçleri de değişiyor. Günümüz geleceğini öğrencileri yetiştirmek adına geleceğin bilgi ile donatılması için öğrencilere bilgiler veriyoruz. Aynı zaman da drama ile öğrencilerin farklı eğitim yaklaşımları istinaden öğretmenlerimizi donatıyoruz. Önemli olan her bir öğrenci seviyesine göre geliştirilecek olan yöntemleri bilmeleridir. Bu acıdan yeni yaklaşımlara çok önem veriyoruz” diye konuştu.

Yapılan açıklamaların ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi İsmail Eraslan, drama eğitimine başladı.