Aydın, yaptığı açıklamada, "En değerli yatırımımız, en kıymetli hazinemiz geleceğimiz olan çocuklarımız LGS’de Türkiye’de il 10’a girdi. Güçlü ve büyük Türkiye yolunda en büyük hedefimiz dünyada söz sahibi olan bireylerinin yetişmesidir. Ülkemizin ve milletimizin geleceği olan olan çocuklarımızın milli ve manevi değerlerine bağlı bir şekilde, çağın sahip olduğu bilimsel ve teknolojik gelişmelerin içinde yer alan bireyler olarak yetişmesi için süren çabalarımız her geçen gün artarak devam etmektedir. Bugün Adıyaman'ımız için ne kadar mutlu ve gururlu olduğumuzu buradan ifade etmek isterim. En son yapılan LGS’de (Liseye Geçiş Sınavı), Adıyaman ili olarak çocuklarımız Türkiye genelinde ilk  10’a girme başarısı göstermişlerdir"dedi.

"Evet, mutluyuz, gururluyuz. Adıyamanımız her alanda olduğu gibi eğitim-öğretim alanında da en üst ligde olmanın haklı gururunu yaşamaktadır" diyen Aydın, şunları kaydetti:

"Devletimizin ve hükümetimizin özellikle son yıllarda eğitim alanında yapmış olduğu yatırımlar meyvesini vermekte olup, gayretlerimizle bundan sonra da eğitim ve öğretim her daim bir numaralı önceliğimiz olacaktır. Adıyamanımız ve ilçelerimizin tümü için eğitim-öğretim alanında gerekli olan her ne var ise, ivedilikle çözümü noktasında olanca gayretimizle çalışmaya da devam edeceğiz. Adıyamınımızın evlatlarının her yerde, her zaman gurur vesilesi olması temennisiyle bu güzel başarıyı hemşerilerimle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Buradan bir kez daha LGS’de Türkiye’de ilk 10’a girme başarısı gösteren sevgili öğrencilerimizi kutluyor, gözlerinden öpüyorum. Başta çok kıymetli öğretmenlerimize ve idarecilerimize, değerli öğrencileri ile beraber nice üstün başarılar diliyorum"