Okul bahçesinde hazırladıkları panoyu asker fotoğrafları ile süsleyen öğrenciler, Çanakkale şehitleri için şiirler okudu.

Ellerinde Türk bayrakları ile anaokulu öğrenciler, şehitleri anarak günün anlam önemine ilişkin çanakkale şehitlleri anıtını yaptı. Adıyaman Zübeyde Hanım Anaokulu Müdiresi Elif Kutlu, “Çanakkale şehitlerini anma günümüzün 103. yıl dönümü kapsamında çocuklarımızla birlikte program hazırladık. Onlara geçmiş anlatabilmek atalarına daha kalıcı olabilmesini anlatabilmek daha kalıcı olabilmesini sağlamak için biraz da görsel destek sağladık. Çocuklarımız bugüne güzel hazırlandılar. Ve geçmişlerini anlayabilecek kıvana geldiler. Geçmişlerini güzel bir şekilde öğrenmiş oldular. İnşallah gelecekte vatanımızın bölünmez bütünlüğü için eline gelen her şeyi yapacaklar. 100 öğrencimiz ile onların hazırladıkları şarkılarla etkinlik düzenledik. Milli Eğitim Müdürlüğü de bizim yanımız da oldu” dedi.

Etkinliğe Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, Adıyaman il Emniyet Müdürü Metin Alper eşi Kezban Alper, aileler ve öğrenciler katıldı.