Mesleki çalışma programının öğretmenlere ciddi katkılar kazandırabilecek bir uygulama olduğunu ifade eden Mehmet Demir 22-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek çalışmaların planlanmasında bazı düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Covid 19 pandemisi kapsamında alınan kararların salgınla mücadelede olumlu sonuçlar alınmasını sağladığına dikkat çeken Demir, yeni normalleşme sürecinde ihmal edilen tedbirlerin vaka sayılarını ne yazık ki arttırdığını söyledi. “ Mesleki çalışmaların okullarda öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirileceğine dair 05.06.2020 tarihli yazıda seminer programı içinde yer alan Öğretmenler Kurulunun online yapılacağı diğer çalışmaların ise okullarda gerçekleştirileceği ifade edilmiştir. Kurulun online diğer çalışmaların ise okullarda öğretmenlerin bizzat katılımıyla yapılması alınan tedbirler açısından değerlendirildiğinde bir çelişkiyi göz önüne sermektedir. Salgınla mücadelede daha sağlıklı sonuçlar alabilmek ve öğretmenlerimizi muhtemel risklerden uzak tutmak için diğer tüm çalışmaların da uzaktan yapılması faydalı olacaktır” şeklinde konuşan Demir, “ bu konuda bir düzenleme yapılmayacaksa MEB tarafından yayınlanan Mesleki çalışma programında gerek çalışmaların niteliği gerekse katılımcıların karşı karşıya kalacakları mağduriyetler ve riskler gözetilerek bazı düzenlemeler yapılmalıdır” şeklinde konuştu.

Salgın sürecinde alınan tedbirler dolayısıyla idari izinli olan öğretmenlerden il dışında bulunanların, bulundukları bölgede çalışmalara katılabileceğini belirten Mehmet Demir “örneğin Adıyaman’da çalışan ancak salgın sürecinde herhangi bir ilin herhangi bir bölgesine gidenler bulundukları bölgede seminer çalışmalarına katılabilmektedir. Fakat aynı imkân köy veya ilçede çalışan aynı il sınırlarında bulunan öğretmenlere tanınmamıştır. Bu imkanın köy ve ilçelerde çalışan ancak aynı il sınırları içinde ikamet eden öğretmenlere de tanınması gerekir. Ayrıca mesleki çalışma programında yer verilen gezi, inceleme ve piknik benzeri çalışmaların takvimden çıkarılması gerekir” dedi.