15 Kasım-23 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan kurslar kapsamında, çeşitli başlıklar altında üniversiteden birçok akademisyen eğitimlerde ders verecek.

“Eğitimcinin Eğitimi” olarak adlandırılan kursta, katılımcılara alfabe öğretimi, okuma, yazma, dinleme, konuşma, ölçme değerlendirme ve bir sınav nasıl yapılır gibi konular hakkında bilgiler sunulacak.

Eğitimin akabinde gerçekleştirilen sınavın ardından başarı gösteren öğrencilere sertifikaları verilecek.

Adıyaman Üniversitesi TÖMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Türker Barış Bulduk, yaptığı açıklamada, “Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı”nın önemine değindi.

Bulduk, Türkiye’nin son yıllarda dünya çapında her alanda gösterdiği gelişimin Türkçenin de dünya milletleri arasında daha fazla rağbet görmesini sağladığını belirterek, "Bugün dünyanın birçok ülkesinde Yunus Emre Enstitülerimiz sayesinde birçok millete güzel Türkçemiz öğretiliyor. Bu enstitülerde görev almak için evvela “Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifikası”na sahip olmak gerekiyor. Ayrıca bu sertifikalar sayesinde ülkemizdeki kurs merkezlerinde de yabancılara Türkçe öğretme alanında görev alınabilmektedir. 5 hafta sadece cuma günleri olacak kursumuza ilgi duyan herkesi bekliyoruz."dedi.

Eğitimlere katılmak isteyen Üniversitemiz öğrencilerine, personeline ve mezunlarına üniversite yönetimi tarafından belirlenen ücret üzerinden yüzde 20 indirim uygulanacağı belirtilirken, kayıt ve kurs hakkında detaylı bilgi almak isteyenlerin http://adyu-tomer.adiyaman.edu.tr/TR adresini ziyaret edebileceği bildirildi.