Merkez, Kahta, Besni, Gölbaşı ve Tut ilçelerinde öğrencilerle buluşan Yeşil, toplamda yaklaşık 2 bin öğretmen ve 2 bin öğrenciye seminer verdi.

5-9 Mart tarihleri arasında verilen konferanslar, Merkezde Şehit Fazıl Gürs İmam Hatip Ortaokulunda, Kahta’da Kültür Merkezinde, Gölbaşı’nda Belediye Konferans Salonunda, Besni’de Osman İsot MTAL’de ve son olarak Tut’ta Tut Çok Programlı Anadolu Lisesinde öğretmen ve öğrencilerle çok verimli geçen konferanslar düzenlendi.

Tut ÇPAL’deki konferansa katılan İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, öğretmenlere yaptıkları görevlerinde reafktif bir görevin yerine proaktif olmaları gerektiğini belirterek, tavsiyelerde bulundu.

Kişisel Gelişim Uzmanı Levent Galip Yeşil, seminerde, “Değişim ve gelişim kolay mı? Gelişim adımını başarabilenler herkesten çok ilk adımı yakalar, ’’ gibi bir çok konu başlığı altında eğitici konuşmalar yaptı.

Yaklaşık 20 Yıldır kamu ve özel sektörde hizmet verdiklerini belirten Yeşil; "Adıyaman il milli eğitim müdürlüğümüz vasıtasyla hem merkezde hemde 4 ayrı ilçede, hem öğrencilerimiz hemde öğretmenlerimizin katıldığı 'iletişimle hayatlara küçük bir dokunuş' adlı semineri paylaştık. Toplamda 2 bine yakın öğrenci, 2 bine yakın da öğretmenize paylaşım yaptık ve oldukça da verimli geçti. Amacımız kişisel farkındalılık sağlayarak en çok ihtiyacımız olan birlik beraberlik, motivasyon, toplumsal anlamda değerlerimiz, sevgi, saygı ve hoşgörü gibi kavramları tekrar somut hayattan örneklerle hatırlatıp, bu konuda yol almak üzerine kurulu. Farkındalılıkla başlayan değişim ve gelişimle devam eden başarı yolunda hem öğrencilerimizin ileriye dönük hedefler koyması, bu hedeflere ulaşabilmek adına atması gereken adımlarla alakalı bilinçlendirici, farkındalılık yaratıcı bir seminer. Öğretmenlerimiz içinde her öğrenci için aslında ayrı yaklaşımlar sergileyerek farklılıkları gözlemeleri, beklentileri yönetme adına güzel bir paylaşım oldu. Katılımlar iyidi ve çok interaktif gerçekleşti eğitimlerimiz. Bu bağlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. " dedi.

Milli eğitim olarak muarrif akademisini kurduk. öğretmenlerimize eğitimler veriyoruz. Eğitim söyleşileri gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda Levent Galip Yeşil hocamızı Ankara'dan misafir ettik. Beş gün boyunca Adıyaman merkez olmak üzere Kahta, Besni, Gölbaşı ve Tut ilçelerimizde öğretmenlerimiz ve 9. sınıf öğrencilerimizle buluştuk. 2 Bin öğrenci, 2 Binde öğretmen hedeflemiştik ve bu sayıya ulaştık. bu şekilde iletişim ve farkındalılıkla gelişen bir süreç başlamış oluyor. İnşallah devamında daha güzel şeyler yapmaya devam edeceğiz. Levent hocamızla birlikte özellikle öğrencilerimiz hem öğreniyorlar, hemde eğleniyorlar. Kendilerine hayatlarında bir hedef koymayı öğreniyorlar bu seminerler sayesinde. 5 gün boyunca bizlerle birlikte olan Levent Galip Yeşil hocamıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.