İstanbul’da yaşamasına rağmen her fırsatta Adıyaman’a destek sağlayan Avukat Hasan Taşar geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen Hasan Taşar İmam Hatip Ortaokulu'nun ardından engelli öğrencilere yönelik eğitim verecek olan Hatice Taşar Özel Eğitim Uygulama okulunu yaptırarak Adıyaman’a ikinci okulunu kazandırmış oldu.

İçinde bulunduğumuz bu zorlu süreçte eğitime her zamankinden daha fazla desteğe ihtiyaçları olduğunu dile getiren Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz; “Değerli hemşehrimiz Hasan Taşar ağabeyimiz uzun yıllardır İstanbul’da yaşamasına rağmen Adıyaman’dan hiçbir zaman bağını kesmedi. Özellikle engellilere yönelik tekerlekli sandalye yardımları takdire şayandır. Geçtiğimiz yıl yaptırmış olduğu Hasan Taşar İmam Hatip Ortaokulu sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla açılışı yapılarak hizmete girmişti. Eğitime büyük önem veren Hasan Ağabeyimizin katkılarıyla bu kez engelli öğrencilerimize hizmet verecek olan Hatice Taşar Özel Eğitim Uygulama okulumuz yeni eğitim öğretim döneminde hizmete açılmıştır. Allah kendilerinden razı olsun. İmkanı olan her hayırsever vatandaşımızdan eğitime destek olmalarını, ilimize yeni okullar kazandırmalarını ümit ediyoruz. İlimiz eğitimine katkı sunan değerli hemşehrimiz Avukat Hasan Taşar ağabeyimize yapmış oldukları desteklerden dolayı şahsım ve Adıyaman halkı adına teşekkür ediyorum.” Dedi.

Adıyaman’dan uzak olsa da hiçbir zaman Adıyaman’ı ve hemşehrilerini unutmadığını dile getiren hayırsever işadamı Avukat Hasan Taşar; “Doğup büyüdüğümüz topraklara imkanlarımız ölçüsünde destek olmak, hizmet etmek bizleri mutlu ediyor. Geçtiğimiz yıl yaptırmış olduğumuz okulumuzun ardından bu yılda engelli kardeşlerimizin eğitim göreceği okulumuzu tamamlayarak Adıyaman il milli eğitim müdürlüğümüze teslim ettik Adıyaman’ımıza hayırlı uğurlu olsun.” Şeklinde konuştu

Haber-Metin HARIKÇI