Barış Pınarı Harekâtı ile Türkiye’nin kontrolüne geçen Telabyad’a bağlı Hamam Türkmen beldesindeki Hamam Türkmen İmam Hatip Ortaokulu ve Hamam Türkmen Lisesinin bakım onarım işlemleri, Erzurum Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle tamamlandı. Kapı pencereleri, elektrik ve su tesisatı tamamen değiştirilen okul binasının çatı onarımı yapıldı. İç ve dış cephesi boyanarak, çevre düzenlemesi de yapılan okul, düzenlenen törenle eğitim öğretimin hizmetine açıldı.

Okulun açılışı münasebetiyle Hamam Türkmen Lisesinde düzenlenen törene, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Fuat Güney, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, Telabyad Koordinatörü Oğuzhan Erdi Atak, Telabyad Mahalli Meclis Başkanı Vail Hamdo, meclis üyeleri, Hamam Türkmen halkı ve öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Abdullah Erin, bölgede yapılan çalışmaları hatırlatarak “Telabyad’da, Hamam Türkmen’de, Silük’te kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Barış Pınarı Harekâtında şehit düşen Mehmetçikleri ve Suriye Milli Ordusu mensuplarını rahmetle anan Vali Erin, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, son derece karmaşık olan bir coğrafyada, bölgenin huzura kavuşturulması, terörden arındırılması, PKK terör örgütü başta olmak üzere terör örgütlerinin etkisiz hale getirilmesi için, Cumhurbaşkanımız liderliğinde büyük bir mücadele ve azim ortaya koyuyor.” diye konuştu.

Vali Erin, eğitim öğretimin hizmetine sunulan okulun Hamam Türkmen’e hayırlı olmasını dileyerek, destek ve katkılarından dolayı Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e teşekkür etti.

Konuşmasının ardından okulun açılış kurdelesini öğrencilere kestiren Vali Erin, sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti. Program sonunda okul bahçesindeki ağaçlandırma faaliyetlerine katılarak fidan diken Vali Erin, Hamam Türkmen halkıyla do sohbet ederek, talep ve sıkıntılarını dinledi.