Haber-Metin HARIKÇI

Gençlik merkezlerini çok önemsediklerini dile getiren Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taştan; “Gençlerimize yönelik yapacağımız dini, sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerde gençlerimizi bu mekanlarda akranlarıyla buluşturmayı amaçlıyoruz. İlimizde faaliyete geçen ve oldukça aktif bir şekilde gençlerimize hizmet veren Hacı Ömer Taşar Diyanet Gençlik Merkezleri'nde, gençlik sohbetleri, okuma programları, ahlak ve değerler eğitimi, genç girişimcilik ve sosyal sorumluluk faaliyetleri düzenlenmektedir.

Okulların tatil olmasıyla birlikte yıl boyunca gençlerimize hizmet veren gençlik merkezimiz bünyesinde açılan yaz Kur’an kursumuza 238 öğrencimiz kayıt yaptırdı. Kursumuza gösterilen yoğun ilgi bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Hocalarımız Kur’an eğitimi verirken usta öğreticilerimiz ise ahşap boyama, Tığ ve Şiş Oyası, Takı Tasarım, Resim, Ahşap Boyama gibi sanatsal etkinliklerin yanı sıra yine hocalarımız nezaretinde Bilardo, Masa Tenisi, Satranç, Langırt, Yüzme, Futbol gibi sportif etkinliklerde bulunmaktalar.

Günümüz çağında internet bağımlılığı, madde bağımlılığı ve benzeri kötü alışkanlıklardan gençlerimizi uzak tutmak adına gençlik merkezlerimiz vermiş olduğu hizmetler bakımından çok önemsiyoruz. Çünkü Gençlik merkezi gençler için güvenilir bir liman hoşça ve helal dairede zaman geçirecekleri seçkin bir yuva konumunda olup hizmete devam etmekte ve gençlerimizi her daim beklemekteyiz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza hep birlikte sahip çıkmalıyız. Bu kutsal amaçlarla açılan Diyanet Gençlik Çalışmaları Merkezinde gençlere yönelik Kuran Tefsir ve diğer derslerin yanı sıra sosyal ve kültürel içerikli faaliyetlerde yapılmaktadır. Ayrıca gençler sınırsız İnternet ortamında gençlik merkezini bir kütüphane dershane olarak da kullanabilmektedirler.

Amacımız çocuklarımızın dinini, Kur’an-ı kerimi öğrenmelerinin yanı sıra çocuklarımıza vatan ve bayrak sevgisini aşılamak her türlü kötü alışkanlıklardan uzak kalmalarını sağlamaktır. Bu vesileyle yıl boyunca aktif olan Hacı Ömer Taşar Gençlik merkezimizde Gençlik Koordinatörümüz Abuzer Kırmızı başta olmak üzere görev alan usta öğreticilerimiz ve hocalarımızın özverili çalışmalarıyla gençlerimize hizmet vermeye gayret ediyoruz.

Çocuklarını gönül rahatlığı ile gençlik merkezimize gönderen değerli ailelerimizi tebrik ediyor, kurslarımızın düzenlenmesine emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.