Adıyaman Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 1. sınıf öğrencilerine yönelik önlük giyme töreni düzenlendi.

Üniversite Merkezi Derslikler Binası Yunus Emre Konferans Salonunda düzenlenen önlük giyme töreni ile Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi 1. sınıftaki 68 öğrenciye mesleğe girişin ilk adımı olarak önlük giydirildi.

Törende Üniversite Rektörü Talha Gönüllü, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyit Temir ve Prof. Dr. Hasan Solmaz, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İdris Türel, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Halil Tuğluk, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Gündoğar, Adıyaman Eczacılar Odasına bağlı üyeler, Üniversite akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler ve aileleri hazır bulundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende günün anlam ve önemine dair açılış konuşmasını Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İdris Türel yaparak fakültenin kuruluş aşaması ve akademik yapısı ile ilgili bilgiler verdi. Dekan Prof. Dr. Türel; "Tüm öğrencilerimize hayat boyu başarılar diliyorum. Sizleri Üniversitemizde 5 yıl ağırlayacağız. Buradan en donanımlı şekilde ayrılmanızı temenni ediyorum." dedi.

Önlük giyme töreninde konuşan Üniversite  Rektörü Gönüllü, giydirilen önlüğün ahilikteki kuşak bağlama ile bağdaştığını belirterek ahilik ahlakıyla yetişen bir gençlik hayal ettiğinin altını çizdi.

Konuşmaların ardından Üniversitemiz Eczacılık Fakültesinde eğitim görecek olan 68 öğrenciye önlükleri giydirilirken çiçek takdim edildi.