Haber-Metin HARIKÇI

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşcı, öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda potansiyellerini en üst düzeyde ortaya koyabilmelerini sağlamak ve yaz dönemini en etkin şekilde değerlendirmelerine katkı sunmak amacıyla bu yıl uygulamaya geçirilen "BİLSEM Yaz Okulunu” ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerle sohbet edip geleceğe dair hayallerini dinledi.

Yaz okulu hakkında okul idaresi ve öğretmenlerden bilgi alan Aşcı: " Bilim Sanat Merkezlerinde bu yıl ilk defa açılan Yaz Okulları kapsamında, Adıyaman Bilim ve Sanat Merkezimizde, Akıl Oyunları, Astronomi, Bilimsel Araştırma Teknikleri, Diksiyon, Drama, Fotoğrafçılık, Görsel Sanatlar, Müzik, Origami, Robotik, Seramik, Teknoloji ve İnovasyon, Yabancı Dil, Yazılım olmak üzere 14 branşta toplam 64 atölye açılmıştır.

BİLSEM Yaz Okullarında her atölye 4 saat olarak yürütülmekte ve her öğrenci iki atölyeden istifade edebilmektedir. 18 Temmuz 2022 tarihinde başlayıp 14 Ağustos 2022 tarihleri arasında 4 hafta olarak planlanan BİLSEM Yaz Okuluna ilimiz genelinde ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim düzeyinde öğrenim gören toplam 410 öğrenci devam etmektedir. Ülkemizin aydınlık ve umut dolu yarınları için ellerinden gelen tüm gayreti gösteren okul idaremize ve öğretmenlerimize teşekkür ederim." dedi.