29.09.2010 tarihli ve 27714 sayılı Resmi Gazete’de Başbakanlık Genelgesi olarak yayımlanan Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında, “Beslenme Dostu Okul Projesi” ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedefleniyor.

Beslenme Dostu Okullar Programı kapsamında ilde denetimi başarıyla tamamlayan okullara sertifikalarının verilmesi ve Beyaz Bayrak sahibi olan veya projeye başvuran okulların programa teşvik edilmesi amacı ile İl Sağlık Müdürlüğü Ek bina Konferans Salonunda "Beyaz Bayraklı Okul ve Beslenme Dostu Okul Sertifika Töreni" yapıldı. Törene Vali Yardımcısı Sayın Adem Kaya, Vali Yardımcısı Sayın  Yasin Yunak, İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr.Erdoğan Öz, İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, her iki kurumdan yöneticiler ve okul müdürleri katılım sağladılar.

İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Erdoğan Öz, yaptığı konuşmada, sağlık ve eğitim düzeylerinin ülkelerin gelişmişlik düzeyini belirleyen en önemli iki kriter olduğuna dikkat çekti.

Öz, bu proje kapsamında ildeki okullarda  gerekli tüm  çalışmaları yaparak Beyaz Bayraklı ve Beslenme Dostu Okul olmasını dilediğini söyledi.

 İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya ise konuşmasında, okullarda güvenlikten sonra en önemli hususların hijyen ve sağlık olduğunu dile getirerek, tüm okul müdürlerini bu konuda çalışmalar yapmaya davet etti.

Tören, konuşmaların ardından okul müdürlerine bayrak ve sertifikaları verildi. Katılımcıların  toplu  fotoğraf çekimi ile  tören  sona erdi.