Emniyet Müdürü  Alper, burada yaptığı konuşmasında, okumayı ilk öğrendikleri günden itibaren deyişleri ve destanları ileriye taşıyacaklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Bugün bütün arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Bugün burada okuma bayramında okumayı ilk öğrendiğiniz günden itibaren bizim o deyişlerimizi, destanlarımızı ileriye taşıyacaksınız. “Ben bugün merak ettim, acaba iki sene sonra üç sene sonra Adıyaman Emniyet Müdürlüğü yapacak kardeşim şuan nerede ne iş yapıyor? İşte şu anda karşımda Danimarka’nın Büyük Elçisini, Van’ın Valisini, Anayasa Mahkemesinin Üyesini, Beytepe Üniversitesi’nin Rektörünü ve karşımda çok güzel cerrahlar görüyorum.”

Çocukların okuma bayramını tebrik eden Alper, “İşte sizler gelecekte hepiniz birer makam da mevki de tek bir hedefle Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilelebet var olması için bu hedefle büyüyeceksiniz, yolunuzda yürüyeceksiniz. Tekrardan bu güzel okuma bayramınızın hepinize kutlu olmasını diliyorum, gözlerinizden öpüyorum, iyi ki varsınız hep birlikte daha ileriye çok daha güçlü bir Türkiye’ye.”dedi.

Emniyet Müdürü Alper, dereceye giren öğrencilere madalyalarını taktı, tebrik etti.