Bilişim alt yapıları ve bilgi teknolojilerini kullanarak araştırmalara temel olacak bilgi kaynaklarını oluşturan TUBİTAK ULAKBİM, farklı kategorilerde üniversitelere ait verileri derleyerek erişime sundu.

Adıyaman Üniversitesi, TÜBİTAK ULAKBİM Performans Göstergeleri raporuna göre 217 üniversite arasından ilk 100 üniversite arasında yer almayı başardı.

“Atıf Sayısına Göre 28. Üniversiteyiz”

Hazırlanan analiz raporlarında, Türkiye’de 217 üniversite arasından Adıyaman Üniversitesi, Uluslararası Wos (Web Of Science) atıf sayısına göre 54.299 atıf sayısı ile 28’inci, Uluslararası Wos yayın sayısına göre ise 739 yayın sayısı ile 42’nci oldu.

“Atıf Dizini Sıralamasında İlk 60 Üniversite Arasındayız”

2018-2019 verilerine göre, Türkiye dergileri atıf dizininde ulusal yayın sayısı sıralamasında tüm yıllarda yayımladığı 1.106 yayın ile 60’ıncı sırada yer alan Adıyaman Üniversitesi, ulusal atıf sıralaması sayısında da tüm yıllarda yayımladığı 919 atıf sayısı ile ilk 58 üniversite arasına girmeyi başardı.

ADYÜ, yayımlanan Türkiye Dergileri Atıf Dizini raporunda proje sayısı sıralamasında 56’ncı sırada yer alıyor.

Rektör Turgut: “Emeğimizin Karşılığını Almak Güzel”

Raporu değerlendiren Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, samimi şekilde çalışmanın karşılığını almanın mutluluğunu yaşadığını belirtirken, “TÜBİTAK ULAKBİM tarafından hazırlanan ve 2020 yılı içinde üniversitemize basılı olarak gönderilen Adıyaman Üniversitesi Performans Göstergeleri Raporu, üniversitelerin akademik performansını ölçmeyi amaçlamaktadır. Yaptığımız çalışmalarla Adıyaman Üniversitesini ulusal ve uluslararası birçok alanda üst sıralara taşımak için gayret gösteriyoruz. Yayımlanan bu raporla da emeklerimizin boşa gitmediğini görüyoruz. Bu çalışmalarımıza azimle devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. 2023 hedeflerine yönelik vizyonumuz ile oluşturduğumuz stratejik planlamalarımız doğrultusunda başarılı ve kalitesini ispatlamış bir üniversite olarak hedeflerimize ilerliyoruz. Hiçbir başarı tesadüf değildir. İnanıyoruz ki Üniversitemiz yakalamış olduğu bu başarı çıtasını daha da ileriye taşıyacaktır. Emeği geçen tüm akademisyenlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.