Haber-Metin Harıkçı

İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ramazan Aşcı, okul öncesi okullaşma çalışmalarını yerinde incelemek üzere İlimiz Halide Edip Anaokulunu ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.

Halide Edip Anaokulunda okul öncesi okullaşma oranları hakkında açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ramazan Aşcı: "

Millî Eğitim Bakanlığımızca eğitimdeki fırsat eşitliğini artırma kapsamında son bir yılda Türkiye'de gerçekleştirilen değişim ve dönüşümlerle birlikte özellikle okul öncesi eğitime erişimi artırmaya yönelik politikalarda büyük değişiklikler yapıldı. Millî Eğitim Bakanlığımızca okul öncesi eğitim alanında yapılan önemli atılımlarla ilimizde de okul öncesi, okul sayıları ve okullaşma oranları son yılların en yüksek seviyelerine ulaştı. Eğitimin her kademesinde olduğu gibi okul öncesi eğitimde de ilimizi en üst seviyelere taşımanın gayreti içerisindeyiz.

Millî Eğitim Bakanlığımız tarafından Bakanımız Sayın Mahmut Özer'in öncülüğünde okul öncesinin yaygınlaştırılması ve beş yaşta okullaşma oranının 100%'e ulaştırılması çalışmaları doğrultusunda bir yıl gibi kısa sürede ülkemize 6.004 anaokulu kazandırıldı. Beş yaştaki çocuklarımızın okullaşma oranını yüzde 65'ten yüzde 99'a, dört yaşında okullaşma oranını yüzde 16'dan yüzde 37'ye, üç yaşındaki okullaşma oranını yüzde 9'dan yüzde 16'ya ulaştırdık. Bu doğrultuda biz de ilimizde bu oranı yakalamış bulunuyoruz. Bunu yüzde 100'e taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda ilimizde 55 olan bağımsız resmi anaokulu sayımız da 80'e çıkardık. Buna paralel olarak da 5 yaş okullaşma oranlarımızda geçmiş yıllara nazaran en yüksek seviyelere ulaşmış bulunmaktayız. İlimiz okul öncesi eğitimde okullaşma oranlarının daha da yukarılara taşınması ve tüm yaş gruplarında okul öncesi eğitimi alan çocuk sayımızın artırılması için bakanlığımızın politikaları doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Okul öncesi eğitim ile geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimleri sağlam temeller üzerine kurularak, ileri yaşlardaki başarılarında büyük rol oynamaktadır. Okul öncesi, çocuklar için eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması açısından da en önemli kurumlarımızdır" dedi.

Daha sonra sınıfları tek tek ziyaret ederek eğitim gören çocuklarla yakından ilgilenen Aşcı, çocuklarla yaptıkları etkinlikler hakkında sohbet etti.