YÖK tarafından 2018 yılından bu yana geleneksel olarak verilen ödüllerin üçüncüsü, her yıl olduğu gibi bu yıl da üniversiteler tarafından yoğun ilgi gördü. 2020 yılı ödülleri için YÖK’e 116 üniversiteden toplam 841 adet olmak üzere rekor sayıda başvuru yapıldı.

Engelsiz Üniversite Bayrakları projesi kapsamında Turuncu Bayrak (Mekanda Erişilebilirlik), Yeşil Bayrak (Eğitimde Erişilebilirlik) ve Mavi Bayrak (Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik) kategorilerinde ödüllere aday olan Adıyaman Üniversitesi, engelli öğrenci ve çalışanları için erişilebilirlik konusundaki çalışmalarının ardından İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi ve Enstitü binaları için Turuncu Bayrak ödüllerini almaya hak kazandı.

“Engelli Kardeşlerimizi Hiçbir Zaman Mağdur Etmedik, Etmeyeceğiz”

Engelsiz Üniversite Bayrakları projesi kapsamında alınan Turuncu Bayrak ödülünün Üniversite için büyük anlam ifade ettiğini belirten Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, emeklerinin karşılığını aldıklarını söyledi.

Turgut: “Göreve başladığımızdan bu yana belirli bir engeli olan kardeşlerimizi çok önemseyerek toplumda ve Üniversitemizde farkındalık oluşturmaya çalıştık. Engelsiz üniversite çalışmaları kapsamında büyük bir mesafe kat ettik. Bunu da aldığımız ödül ile taçlandırdık.” dedi.

Turgut, gerek öğrenciler gerekse de Üniversite çalışanlarının hayatlarını kolaylaştırmak adına çalışmaların devam edeceğinin altını çizerek, “Engelli öğrencilerimiz ve personellerimiz var. Bu kardeşlerimizin hepsi bizler için çok değerli... Çünkü hepimiz birer engelli adayıyız ve hayatımızın bakış açısını da buna göre düzenlemeliyiz. Engelli kardeşlerimizin önündeki engelleri kaldırmak elbette ki boynumuzun borcudur. Bu kapsamda öncelikle belirli bir engeli olan öğrenci ve personellerimizin fiziksel ve sosyal alanlardaki ihtiyaçlarını belirledikten sonra yol haritamızı çizdik. Sonrasında ise bütün imkânlarımızı seferber ederek eksiklikleri gidermeye çalıştık. Çok şükür başarılı da olduk. Bunun karşılığında elde ettiğimiz Turuncu Bayrak ödülü, bizim için çok değerli bir anlam ifade ediyor. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi ve Enstitü binalarımızda her türlü altyapıyı engelli vatandaşlarımızın istifade edeceği şekilde düzenledik. Diğer fakülte ve binalarımızda da engelleri kaldırma adına büyük bir mesafe kat ettik. Çok yakında Üniversitemizin bütün binalarını engelli vatandaşlarımızın hiçbir problem yaşamadan kullanabilecekleri mekanlara dönüştüreceğiz. Ayrıca, Üniversitemizde okuyan engelli öğrencilerimizi, pandemi sürecinde uzaktan gerçekleştirmek zorunda kaldığımız sınavlarda asla mağdur etmedik ve öğrencilerimizin engel durumlarına göre sınavlara iştirak etmelerini sağladık. Turuncu Bayrak ödülünün Üniversitemize kazandırılmasında emeği geçen tüm akademik ve idari personelimize de ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.