İki aşamadan oluşan ve birinci aşamasında öğrencilerin okudukları kitaplardan edindikleri kazanımların değerlendirildiği uygulamanın ikinci aşamasında ise velilerin hazırladığı kek, pasta ve börekler öğrenciler arasında paylaşılıyor.

Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Abdullah Turhan 9. sınıf öğrencilerine yönelik her yıl gerçekleştirilen projenin 2022- 2023 eğitim- öğretim yılında da devam ettiğini söyleyerek projenin iki aşamadan oluştuğunu belirtti. “ Projenin ilk aşamasında her ayın son haftasında dört öğrencimiz okudukları kitapları kendi sınıflarında sohbet tarzında değerlendiriyor. İkinci aşamada ise her ünite bitiminde, öğrencilerimizin konuları pekiştirmesine yardımcı olan ve onların kazanımlarını ölçerek akademik başarılarına katkı sağlayan bir çalışma sergiliyoruz” şeklinde konuşan Turhan, yürüttükleri projenin Eğitim Bilişim Ağı (EBA)'nda "Mesleki Gelişim" sayfasında yer alarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın teveccühünü de kazandığını söyledi.

Okul Müdürü Abdullah Turhan sözlerini şöyle sürdürdü: “Okuyarak Paylaşıyorum” olarak isimlendirdiğimiz projemizin amacı, öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığını kazandırmanın yanı sıra hazırlıklı ve hazırlıksız konuşmalarla sosyal, kültürel ve akademik yönlerinin gelişmesine katkı sağlamaktır. 2020-2021 eğitim öğretim yılından itibaren düzenli olarak her ay gerçekleştirdiğimiz “Okuyarak Paylaşıyorum” projesinde öğrencilerimiz sadece okudukları kitapları değil; ebeveynlerini de projeye dahil ederek onlar tarafından hazırlanan ikramları sınıf arkadaşlarıyla paylaşarak dayanışmanın, yardımlaşmanın, konukseverliğin en güzel yansımalarını sergilediler. Yıl sonuna kadar yapacağımız etkinliklerde öğrencilerimizin gayreti ve velilerimizin destekleri motivasyonumuzu artırmakla birlikte; okul- aile dayanışmasının en güzel örneklerinden birini oluşturacaktır şüphesiz. Bu bağlamda tüm veli ve öğrencilerimizle birlikte projenin başlatılması ve yürütülmesinde üstün gayret ve fedakarlığı ile okuma seferberliğine farklılık kazandıran Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Ali Sever’e teşekkür ediyorum.”

Proje ile ilgili süreci ayrıca değerlendiren proje yürütücüsü Ali Sever ise öğrencilerin okuma çalışmalarını bir eğlenceye ve sohbete dönüştürmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek “öğrencilerimizin kitap ihtiyacını karşılamak için kütüphanemizin kitap sayısını arttırmaya dönük çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlamda katkı sunacak tüm kurum ve kuruluşların desteğini bekliyoruz” dedi.