Adıyaman Belediyesi, Adıyaman Üniversitesi’yle birlikte yaptığı ortak çalışmayla üniversitenin bina envanterini çıkardı.

Yapılan çalışmayla ilgili bilgi veren Adıyaman Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri, Adıyaman Üniversitesi bina envanter çalışması kapsamında İHA ile ortofotolar üretildiğini söyledi.

Rektörlük binası, mevcut fakülteler, meslek yüksekokulları ve enstitüler gibi yapıların konum bilgilerine ek olarak Coğrafi Bilgi Sistemleri kullanılarak gelecekte yapılması planlanan bina risk değerlendirmeleri gibi çalışmalarında üretildiği ortofotoların önemli bir altlık veri tabanı oluşturacağını da sözlerine ekleyen yetkililer, “300 hektar alanda yaklaşık 3 santimetre konum doğruluğunda elde edilen ortofotolar kullanılarak Adıyaman Üniversitesi’ne ait bölgede 5 metre aralıklarla eş yükselti eğrileri oluşturulmuştur. Bu veriler kullanılarak detaylı yüzey analizleri gerçekleştirilmiştir. Örneğin; sayısal yükseklik modeli, yamaç eğimi, yamaç yönelimi gibi önemli çevresel parametreler oluşturulmuştur” diye konuştu.