Yıllar önce kendime bir söz vermiştim. Önce ülkemin 7 bölgesini gezip, ondan sonra dünya ülkelerini gezeceğim diye…

Ve yıllardır, ekonomik imkanlar ölçüsünde ülkemizin güzelim şehirlerini geziyorum. Ve görmeye doyamadığım gibi daha gezilecek yerlerin ne kadar çok olduğunu düşünüyorum…

Bu cennet vatanın her bir köşesi gezmeye inanın insanoğlunun ömrü yetmez.

Geçen yıl Adana’da bir araya geldiğimiz arkadaşlarımızla Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya illerinden oluşan kısa bir gezi turu planladık.

Adana’dan başlayan yolculuğumuz Kahramanmaraş’ta aramıza katılacak olan arkadaşlar için ilk durak yerimiz oldu. Burada bizlere katılan arkadaşlarımızın yanı sıra bize üç il hakkında bilgiler vermek üzeri Adıyaman’dan Kahramanmaraş’a gelen rehberimiz İlhan Tabakçı bey ve Adıyaman’da bize evsahipliği yapan Metin Harıkçı arkadaşımız bizleri karşıladı.

Kahramanmaraş ilinde bu güzel şehre yolunuz düştüğünde gönül rahatlığı ile ziyaret edebileceğiniz tarihi yerleri ve kültürel özelliklere sahip olan Abdulhamid Han Cami, Ulu Camii, Kahramanmaraş Kalesi, Zekeriya Tanriverdi Camii ve Sıh Camii gibi önemli yerleri gezerek tarihe adeta yolculuk yaptık. Tabi Karhamanmaraş’a gelip de dondurma yemeden gitmek olmaz, ekip halinde dondurmamızı yedikten sonra, yolcu yolunda gerek diyerek, Adıyaman’a doğru hareket ettik.

Adıyaman yol güzergahı üzerinde bulunan Gölbaşı gölü çok güzel bir doğa harikası konumunda. Buradan geçerek, Adıyaman’a vardık. Sırasıyla Karakuş tepesi, Cendere Köprüsü ve Dünyanın 8. Harikası olan, güneşin en güzel doğup, en güzel battığı yer olan 2154 metre yükseklikte Commagene krallığının hüküm sürdüğü Nemrut dağında güneşin batışını izlemek büyük bir keyifti.

Adıyaman’a döndüğümüzde konakladığımız otelde akşam yemeği sonrası Adıyaman sıra gecesiyle günün yorgunluğunu atarken, bizlere ev sahipliği yapan Metin Harıkçı’nın yoğurup ikram ettiği Adıyaman Çiğköftesi gecemize ayrı bir renk kattı.

Adıyaman’dan Kaysı diyarı Malatya şehrine geçtik. Burada Günpınar Şelalesi, Pınarbaşı Mesire Yeri, Aslantepe Antik Kenti, Arapgir Meydan Köprüsü, Battalgazi Kervansarayı ve Somuncu Baba Camii ve Balık Gölü ziyaretlerimiz bizlere harika bir gün yaşattı.

Üç gün süren ancak dolu dolu geçen Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya illerini kapsayan gezimiz sayesinde; Dondurmayla keyiflendik, Güneşin doğuşu ile büyülendik, Kuru Kaysıyla tatlandık, hem eğlendik, hem ülkemizin üç güzel kentinin tarihi, doğal, kültürel güzelliklerini görme fırsatı bulduk.

Bizlerle ekipte yer alan arkadaşlarımıza, rehberimiz İlhan beye ve bizlere evsahipliği yapan Metin beye teşekkür ediyoruz.

Canım ülkemiz dururken, başka ülkelere akın akın edip, kendi öz değerlerini fark edemeyen insanlarımız neler kaçırdıklarının farkında değiller.

Önce can, sonra canan. O nedenle önce güzel Türkiye’miz, karış karış gezilecek, sonra başka ülkelere gidilecek.

Ülkemizde yok yok, tarihi, doğal, turistik güzellikler, inanç turizmi sağlık turizmi ne ararsan var.

Muhteşem güzellikler, Cennet Vatan Türkiyem….