Mehmet Yerlikaya İmam Hatip Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen İstiklal Marşı 97. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı, Şehit Şeyho Şişman Anadolu Lisesi konferans salonunda yapıldı.

Programda bir dakikalık Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı okundu. İmam Hatip Lisesi öğrencisi tarafından okunan Kur'an-ı Kerim ile program başlandı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul Müdürü Mehmet Kaya yaptı.

Kaya, “O bir vatanseverdi, azimliydi, kararlıydı, misafirperverdi, sözünün eriydi, bu olumlu özelliklerini uzat uzatabilğin kadar, sadece bunlarla yetinmekle kalmıyoruz ve o bir milli şairimizdir. Rivayete göre Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşının ilk kıtasını tırnakları ile duvara yazdı"dedi.

Kaya, İstiklal Marşı yazarı Mehmet Akif Ersoy’un o dönemle yaşadığı çileyi ve sıkıntıları içerisinde İstiklal Marşının nasıl bir zorluklar içerisinde yazdığını anıları ile anlattı.

Daha sonra İmam Hatip öğrencileri tarafından şiirler okundu ve oratoryo gösterisi yapıldı. Duygulu anıların yaşandığı programda, vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı. 

Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Acar, Jandarma Komutanı Alper Şentürk, İlçe Emniyet Amiri Ahmet Gürfidan, İlçe Müftüsü Murat Kurt, İHO Çelikhan Başkanı Ramazan Yıldız, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.