Bugün kara toprağa 3 can teslim ettik. Ancak bu teslim ediş biraz acı, biraz keder ve biraz dram yüklü idi...

Tunceli İlimizde görev yapmakta iken elim bir olay sonucunda hayatlarını kaybetmiş olan Uzman Çavuş Hüseyin Bektaş, eşi Sibel Bektaş ve biricik evlatları Doruk Bektaş bugün hep birlikte yeni bir yolculuğa uğurlandılar.

Bu gidiş onların arkalarından ağlayan, feryat figan eden ailelerini umursamayan bir gidişti. Dönüp arkalarına bile bakmıyorlardı. "Terk ediyoruz, alın dünyanız sizin olsun" der gibi hep birlikte bizleri terk ederek aramızdan ayrılıp gittiler. 3 can gitti lakin arkalarında yüzlerce canan vardı feryat eden...

Anneler ağlıyor, babalar yutkunuyor, kardeşlerin yürekleri parçalanıyordu... Amcalar, halalar, dayılar teyzeler hep birlikte bu ansızın gidişi anlamaya, yorumlamaya çalışıyor ancak şaşkınlık içerisinde bir senaryo kurgulayamıyorlardı. Gerçek olan tek şey vardı gidenlerin geri dönmeyecek olmaları idi.

Evet gittiler. Arkalarında meraklıların meraklarını kurcalayan sorularla gittiler. Ancak her gidenin ardında bıraktığı sorulardan faksız bu sorular. Bu gidişin de ardında, sağında, solunda merak uyandıracak gölgeli konular olabilir lakin bize düşen "merhumları nasıl bilirsiniz" sorusuna verdiğimiz yanıta sadık kalmaktır.

Bu kirli dünyada yaşayıp ta gidenlerin elbette mutlaka iç, dış sorunları vardır. Nitekim her birimizin evlerinde olduğu gibi burada da olması muhtemel ihtilaf konuları olmuş olabilir. Ancak, daha henüz cenazelerin teni soğumadan insanların içlerini soğutacak lafların dolaşmasına hiç izin vermemeliyiz.

Herkes kendi duyduğu ve doğru sandığı bilgileri birbirine aktaracak olursa o kadar çok bilgi kirliliği oluşur ki kimse temizleyemez. İyisi mi sessiz sedasız ölenlerin sessiz gidişlerine hürmet gösterip sessiz kalınmalı ve üzerimize düşen dersleri çıkarmalıyız.

Varsa günahları Allah affetsin. Ailelerine sabırlar versin. Analar, ana gibi ağlayanlar basiretli davransın ve ailelerini teskin etsinler inşallah...

Olağanüstü bir durum var ve olağan üstü hal tavrına girilmelidir. Serinkanlılıkla, metanetle taziye süreci tamamlanmalıdır.