“Doktorlara sağlığımı kontrol etmek için geldiklerinde sorduğum bir soru vardı. Bugün bende dünden daha iyi olan neler var?”

Seren Esmer... 2022 YKS Türkiye 126.ncısı. Yukarıdaki cümleler onun. Sınava hazırlanırken onu kontrole gelen doktorlarıyla aralarında geçiyor. Adıyaman Fen Lisesi öğrencisi. Videosunu izledim. Sanırım babası onu getirip götürüyor. Öğretmenleri özel ilgilenmiş, sınava hazırlamışlar. Bu başarıyı tahmin ediyorlarmış ki her aşamayı kaydetmişler. Ondaki ışığı görmüş olmalılar ki en az onun kadar istekli ve heyecanla anlatmışlar dersleri. Herbiri en az Seren kadar hak ediyor takdiri. Hepsinin yüreğine sağlık.

Hep söylerim; eğer hayatımın en başına dönme şansım olsaydı tercih edeceğim tek meslek olurdu ki bu da öğretmenlik.

Var mı insana bu kadar dokunan başka bir meslek. Ruhuna, aklına dokunan bir başka meslek gösterebilir misiniz bana? Varsa bile öğretmenliğin türevleridir. Ondan türemiştir. Yok başka izahı.

Bravo Seren’ciğim. Dilerim bundan sonraki hayatın da kurduğun cümleler kadar muhteşem olur.

Seren’in matematik ve fizik formüllerini sadece İntegral ve moment problemlerini çözmek için öğrenmediği çok belli. Zira biliyor kırk yaşından sonra formüllerin işe yaramayacağını, integral çözmeyeceğini.

Hayata dair problemlerin de buradan geçtiğini o kadar güzel anlatıyor ki güzel görmeye ve güzel yaşamaya devam hanım kızım.

Ailesi, öğretmenleri, arkadaşları, okulu, her kim hayatına dokunmuş, ışık olmuşsa; sağ olun. Var olun.