İki sezondur kıl payı kaçan şampiyonluk sonunda bu sezon başında ‘o sene bu sene’ sloganı ile Adıyaman 1954 spor sezona başladı.

Sezona iyi başlayan Adıyaman 1954 ilk yarıda üst üste aldığı galibiyetlerle grubunda liderliği yakaladı ve en yakın rakibinin 4 puan önünde ilk yarıyı lider tamamladı.

Grupta yer alan illerin ikişer takımı var ve üstelik bazı illerin Süper Ligde, bazılarının PTT birinci ligde takımları var.

Takım olarak her ilin iki takımıyla mücadele verirken, şampiyonluk yolunda engelleri bir bir aşıyoruz.

Ancak ilk yarı oynanan maçlara nazaran ikinci yarıda Araban, 1920 Kahramanmaraş spor maçları çok kolay olmadı.

Son olarak Malatya Yeşilyurt maçı belenenden daha zor geçti, belki kaleci Lokman gününde olmasaydı rakip takım belki de buran galibiyetle dönüp gidecekti.

İkinci yarıya iyi başlamasına rağmen, bir türlü beklenen gol gelmeyince futbolcularda bir tedirginlik, özgüven kaybı, top kayıpları artarak devam etti.

Çok iyi mücadele eden, orta sahada pres yapan, top çalan, kanatlardan ani çıkışlarla pozisyon yakalayan o takım gitmiş, sadece kişisel becerilerle bir şeyler yapmaya çalışan bir takım kalmış görüntüsü vermeye başladık.

Tabi ki her maçta takımdan aynı performansı beklemek doğru olmaz,

Ancak, telafisi olmayan, sezonun en kritik bölümüne gelmiş durumdayız.

4 Puan önde olmak bizi yanıltmamalı.

Artık kolay maç yok, hele masa başı film fırıldakların dönmeye başladığının habercisi olurcasına kötü kokularının geldiğini hissetmeye başladık.

O nedenle, takımımız çok üst düzey futbol oynamaya bilir, istediğimiz an gol atmaya bilir. Ancak maç sonunda 1-0 olsun, bizim olsun misali maçı kazanabiliyorsak Allah bereket versin.

Geride kalan her maç artık bizim için final havasında geçecektir.

20 Binin üstünde taraftarı olan, bir zamanlar ikinci ligde, üçüncü ligde rakiplerine kök söktüren,

Süper lig takımlarına futbolcu satan Adıyamanspor maalesef küme düşmüş, koca il daha üst ligleri hayal ederken, şimdilerde BAL Liginde mücadele veriyoruz.

İki Sezondur Hüseyin Koç başkanın kendi çabası, bu sezonda Adıyaman Belediyesinin ve muhteşem taraftarının desteğiyle iki sezondur kıl payı kaçırılan şampiyonluğu yakalamak adına gayretler sarf ediliyor.

Telafisi olmayan haftalara giriyoruz. O nedenle rakipler önce yenmek için mücadele edecek, onu yapamıyorsa beraberliğe zorlayacak, baktı onu da yapamıyor maç sonu bugün olduğu gibi sahayı karıştırıp, ortamı gerip, yenemiyorsak Adıyaman 1954 spora ceza aldırabilir miyiz, sahasını kapattırabilir miyiz diye girişimleri olabilir. O nedenle çok dikkatli olmak lazım.

Bize lazım olan ne, galibiyet çok kritik bir anda golü bulduk, maçı 1-0 kazandık. Geriye yaslan, takımını alkışla yenilen takımda ardına bakmadan çekip gitsin.

Ama maalesef maçın bitiş düdüğüyle birlikte ortamı germeye çalışan rakip oyunculara ayak uydurmaya çalışan bazı taraftarlar art niyetli rakip oyuncuların amacına ulaşmalarını sağladılar. Bazı taraftarlar maçın atmosferine kapılıp iyi niyetinin kurbanı olurken, Adıyamanlı olmasına rağmen sanki takımının başarılı olmasını istemeyen, tribünde takımının ceza alması için, ortamın gerilmesi için mücadele eden sözüm taraftarlar var.

Ne gerek var bunlara…

Başkan Hüseyin Koç, teknik direktör, Adıyaman 1954 spor kimine göre başarılı, kimine göre çok başarılı olmayabilir, ancak neticede bu takım bizim takım. Bu takım 3. Ligi çıksa diğeri yeni bir takımımız Bal ligine çıkacak, ilimizi temsil eden takım sayımız birken iki olacak.

Başkana kızabilirsin, hocaya kızabilirsin, takıma kıza bilirsin ancak ne olursa olsun, Gün birlik ve beraberlik günü…

-ÖZELLİKLE İKİNCİ YARIDAKİ BAŞARININ MİMARI TARAFTARLAR

Şehri Yaman ve Cendere taraftarlar grubu içeride dışarıda takımını yalnız bırakmayıp, özellikle deplasmanlarda alınan galibiyetlerde çok büyük pay sahibi oldular. Her şey şu ana kadar istediğimiz gibi gidiyor ve yüzdük yüzdük artık kuyruğuna geldik. Kapalı tribünün sol tarafı hariç bütün taraftarımızı tebrik ediyorum…

-REHAVETE KAPILMAK YOK, 4 PUAN SİZİ YANILTMASIN!...

İkinci yarı bir iki maçta farklı galibiyetler almamız, en yakın rakibimizin 4 puan önünde oluşumuz bizi yanıltmasın. Telat hocanın yerinde olsam Yeşilyurt maçını oturup futbolcu kardeşlerimizle en az iki kez izler, yapılanları, yapılamayanları daha iyi görürüm. Kendi sahanda bu kadar zorlanırsan, daha önemli deplasman maçlarında ne yaparız diye kara kara düşünmeye başlarsınız… Futbolcu kardeşlerimiz bu sezonun, bu şampiyonluğun bu il için ne demek olduğunu bizlerden çok daha iyi biliyorsunuz o nedenle, rehavete kapılmadan, daha çok çalışarak, daha iyi mücadele ederek, söke söke şampiyonluğu bu ile tattırın…