Kasım ayından bu yana Robotik, Arduino, Algoritma, Tasarım ve Kodlama konularında eğitim alan öğrenciler yaptıkları hünerlerini sergilediler.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘’Robilukianus’’ akıllı Sera Sergisi 30 okul, 30 öğretmen ve 6867 öğrenciden oluşan ekiple Robotik, Arduino, Algoritma, Tasarım ve Kodlama gibi alanlarda geliştirdikleri seralarla etkinliğe katıldılar. Etkinliğe katılan ve jüri tarafından puanları değerlendirilen derece yapan 3 projeye çeşitli ödüller verildi. Etkinliğe Vali Yardımcısı Adem Kaya, Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Bilişim Garajı Kurucusu ve aynı zamanda Gazi Üniversitesinden Prof. Dr. Selçuk Özdemir, Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, bazı okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Mete Kızılkaya, "Bugün değerli bir hocamız bizlerle Ankara Gazi Üniversitesinden Prof. Dr. Selçuk Özdemir kendisine hoş geldin diyorum. Selçuk hocamızın sayesinde ilimizde eğitim gören yaklaşık 7 bin çocuğumuza kodlama dersi verdik. Ve yetişen bu öğrencilerimiz yavaş yavaş çalışmalarının emeklerini alıyorlar, bu gün görmekteyiz bu seralarla ile. Ben hepsine bu ülkeye faydalı birer bilim insanları olacaklarına inanıyor ve güveniyorum. Bu etkinlikte emek vermiş tüm çocuklarımıza teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Etkinlik sonunda birincilere akıllı saat, ikincilere akıllı bileklik ve üçüncülere bluetooth hoparlör hediye edildi.