Haber-Metin HARIKÇI-SABAH

Evvelki gün Besni ilçesine bağlı Çakırhüyük beldesi Köprübaşı Mahallesi’nde Ramazan Çolak (45) ve kızı Aysel Çolak (14) kar yağışının yoğun olması nedeniyle yaklaşık 60 küçükbaş hayvanı yemlerken aşırı yağışa dayanamayan çatının çökmesi sonucu enkaz altında kaldılar. Ekipler beldeye ulaşmadan vatandaşlar karla kaplı enkazın altındakileri kendi imkanlarıyla çıkardı. Yaralılar Gaziantep-Besni yolunda ambulansa teslim edildi. Besni Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan durumu ağır olan Aysel Gizem Çolak (14), yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Talihsiz kızın vefat haberi yakınlarını yasa boğarken, baba Ramazan Çolak Besni devlet hastanesinde tedavi altına alındı. 22 küçük baş hayvanın telef olduğu kazada Aysel’in ölüm haberini alan yakınları hastanede sinir krizleri geçirdi.

Baba Ramazan Çolak; “Senin Yerine Ben Öleydin Yavrum”

Hastanede tedavi gören baba Ramazan Çolak Besni kaymakamlığının tahsis ettiği araçla hastaneden alınarak Çakırhüyük beldesine getirildi. Ayakta güçlükle durmaya çalışan baba kızının tabutuna sarılarak senin yerine bel öleydim yavrum diyerek gözyaşı döktü. Anne Elif Çolak’ı Besni kaymakamı Nazlı demir teselli etmeye çalıştı.

Anne Elif Çolak; “Kızım Evimin Direğiydi, Ben Ve Babası Şimdi Onsuz Ne yaparız”

Acılı anne Elif Çolak; “Aysel kızımız öyle bir kız evlattı ki evimin direğiydi, ben ve babası şimdi onsuz ne yapacağım ben ondan razıydım, Allah’ta ondan razı olsun” dedi.

Ramazan ve Elif Çolak çiftinin dört çocuktan biri olan Lise 2. Sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Aysel Gizem Çolak’ın çalışkan bir öğrenci olduğu ve okul tatil olduğu için olay günü babasına yardım ettiği öğrenildi.

Çakırhüyük beldesinde düzenlenen cenaze törenine Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Besni Kaymakamı Nazlı Demir, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin, AK Parti Besni İlçe Başkanı İsmail Sümer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yaşanan talihsiz olay sonrası vefat eden Lise öğrencisi Aysel Gizem Çolak Çakırhüyük Beldesinde kılınan öğle namazı sonrası belde mezarlığında gözyaşları arasında dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar ve Besni Kaymakamı Nazlı demir, olayda yaralanan baba Ramazan Çolak ve acılı anne Elif Çolak’a başsağlığı dileklerinde bulundu.