Adıyaman'ın Besni ilçesine bağlı Suvarlı Beldesinde, 11 Şubat 2018 tarihinde Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Enes Sarıaslan'ın ailesi için yaptırılan ev tamamlandı.

Suvarlı Beldesinde yaşayan şehidin ailesini ziyaret eden Adıyamanlı işadamı Armer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Murat Armer, aileye hediye ettiği ev eşyaları ile şehit ailesini sevindirdi.

Şehit babası olmaktan gurur duyduğunu belirten İmam Sarıaslan; “Oturmakta olduğumuz evimiz oldukça kötü durumdaydı. Bir odasının tavanı yıkılmak üzereydi ve sonrası yıkıldı. Sabah gazetesinde yer alan haber sonrası Cumhurbaşkanımızın talimatı ile evimiz yıkılarak yeniden yapımına başlandı. İçişleri bakanımızda sağolsun ilk günden konuyu takip etti. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve İçişleri bakanımız Süleyman Soylu’ya sonsuz teşekkür ediyorum. Evimizin tamamlanmasının ardından bizleri arayan işadamımız Murat Armer kardeşimiz evimizin bir eksiğinin olup olmadığını sordu biz yok demimize rağmen, evimizin balkonunun yapımı için nakti yardımın yanı sıra, bir kısım ev eşyası ve şehidimizin özel eşyalarını sergilememiz için çok güzel bir dolap yaptırarak gönderdi. Allah kendisinden razı olsun. Rabbim birini bin etsin. Kendisini evimize çay içmeye davet ettik bizleri kırmayıp ziyaretimize geldi. Kendisine teşekkür ediyorum.” Dedi.

Vatan toprakları üzerinde barış ve huzur içinde yaşıyorsak bunu şehitlerimize borçlu olduğumuzu dile getiren Armer İnşaat Yönetim Kurulu başkanı Murat Armer; “Şehitlerimiz bizlerin ortak paydasıdır. O nedenle vatan uğruna, bayrak uğruna canını karşılıksız bir şekilde feda eden şehitlerimizin geride kalanlarına sahip çıkmak hepimizin görevidir. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Besni ilçemize bağlı Suvarlı beldemizde yaşayan şehidimizin ailesinin evinin yıkılarak yeniden yapıldığını öğrenmek bizleri çok mutlu etti. Gazeteci Metin Harıkcı ağabeyimizin vesilesiyle bizlerde çam sakızı çoban armağanı misali şehidimizin ailesine bir kısım yardımda bulunabildiysek ne mutlu bizlere. Şehitlerimizin geride kalanlarına sahip çıkmak hepimizin görevidir. Rabbim bütün şehitlerimizin mekanını cennet eylesin, gazilerimize sağlıklı uzun ömürler versin.” Dedi.

Haber-Foto: Metin Harıkcı