Besni'de ilk önce yaşanan kar yağışı sonrasında ise yağmurlu havaların etkisi ile 15 Temmuz Şehitler Mahallesi sakinleri adeta isyan etmeye başladı. Mahalle sakinleri her gün çamurlu ve adeta köstebek yuvasına dönen yolda ilerlemekte zorluklar çekiyor.

Köy yollarının daha iyi olduğunu dile getiren ve bu rezillik karşısında bir çalışma yapılmamasına tepki gösteren mahalle sakinleri belediye ekiplerinin çukurları kum ile kapatmasına ve yağmur yağışı sonrası yine eski halini alan yollar karşısında artık bezdi.

BESNİ'YE YAKIŞMAYAN YOLLAR

Besni'nin prestijini yükselten Mehmet Erdemoğlu Mimarlık ve Mühendislik fakültesi ile Tuğsuz Ali Ağa İlkokulunun öğrencileri okul giriş ve çıkış saatlerinde çamurlara batarak ilerlemek zorunda kalıyor. Yıllardır yapılmayan yollardan artık perişan olan vatandaşlar ilgililerin artık mahalleye bakmaları konusunda çağrılarda bulunuyorlar. Sesini duyurmak isteyen vatandaşlar bu rezilliğin bir an önce bitmesini ve mahallelerine hizmet gelmesi için adete gün sayıyor.

YAZ AYINDA TOZ BULUTU, KIŞ AYINDA ÇAMUR DERYASI

Mahalle sakinleri ayrıca yaz aylarında tozdan kış aylarında ise çamur deryasından kurtulmak için yetkililere seslenirken, yolların yapılması için illa seçim zamanımı olması gerekiyor diyerek serzenişlerde bulundu. Köstebek yuvasına dönen yollarda araçlarının yıprandığını ifade eden vatandaşlar yaz aylarında ise evlerinin pencerelerini tozdan dolayı açamadıklarını ve bir an önce mahallelerine hizmet gelmesini istedi.

Oluşan çukurlar sonrası vatandaşlar araçlarının hasar gördüğünü, çocuklarının okula gidip gelmekte zorlandıklarını belirtirken bu rezilliğin bir an önce giderilmesini, çukurların kum ile kapatılmasından ziyade düzgün bir hizmet istediklerini ifade ettiler.