Haber-Metin HARIKÇI

Pamuk hasadına Besni Kaymakamı Nazlı Demir, Besni Ziraat Odası Başkanı ve Ak Parti Besni İlçe Başkanı İsmail Sümer, Çakırhöyük belediye başkanı Mithat Çetin, İlçe Jandarma Komutanı Barış Kara, İlçe Tarım Müdürü Mehmet Kösekul, Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Hacı Aslan, AK Parti Besni İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü İşitmen, Muhtarlar ve Çiftçiler katıldı.

Bu yıl yaşanan kuraklığa rağmen Pamuk’ta verimin oldukça iyi olduğunu belirten Besni Kaymakamı Nazlı Demir; “Aktepe köyümüzde pamuk hasadına katılıp mevsimlik tarım işçilerimizle birlikte pamuk topladık. İlçemizde yaklaşık 60 Bin dönüm alanda ekili olan Pamukta hem verim iyi, hemde Çukobirlik tarafından açıklan fiyat çiftçimizin yüzünü güldürdü. İlçemizde yetiştirilen katma değeri yüksek ürünler arasında meyveler, hububat, mısır, kırmızı mercimek, Antepfıstığı ve Pamuk gelmekte. Özellikle son yıllarda Pamuk’a verilen destekleme sayesinde Pamuk ekimi ve üretiminde artış yaşanmıştır. İlçemizin her alanda gelişmesi için elimizden geleni yapıyoruz.” Dedi.

Pamuk tarlasında çalışan mevsimlik işçilerle birlikte pamuk toplayan ve onların taleplerini dinleyen Besni Kaymakamı Nazlı Demir, tarım işçilerinin yoğun olduğu iki ana noktaya onların yaşam kalitesini yükseltecek şekilde altyapı çalışması yapacaklarını belirtti.

Pamuğa verilen destekler sayesinde bölgede pamuk ekiminin arttığına dikkat çeken Besni Ziraat Odası Başkanı ve AK Parti Besni İlçe Başkanı İsmail Sümer; “Besni ilçemizin farklı bölgelerinde bu yıl yaklaşık 60 bin dönüm alana çiftçilerimiz tarafından Pamuk ekimi gerçekleştirildi. Bugün Aktepe köyümüzde çiftçilerimizle birlikte Beyaz Altın olarak nitelendirilen Pamuk hasadına başladık. Pamuk ekimi yapılan alanların nerdeyse tamamını gezme fırsatı bulduk, gördüğümüz kadarıyla yaklaşık 35 Bin ton civarında bir ürün bekleniyor. Ekili alanlarda ürün verimliliğinin iyi olması ve Çukobirlik tarafından açıklanan fiyat üreticimizi memnun etti.

Pamuğa verilen destekler sayesinde bölgemizde Pamuk ekiminde artış sağlanmıştır. O nedenle çiftçilerimize sağlanan Ürün desteklemesi, gübre ve mazot desteğine ilaveten çiftçimizin en önemli ihtiyacı olan enerji desteğinin sağlanması bölgemiz çiftçimizin kalkınmasına ülkemizin ihtiyacı olan ürünlerin üretmesine katsı sağlayacaktır. Yıl boyunca büyük emeklerler harcayarak ürettikleriyle ülke tarımına katkı sunan çiftçilerimize teşekkür ediyorum. Rabbim emeklerini boşa vermesin” dedi.

Pamuk hasadı sonrası Aktepe köyünde vatandaşlarla sohbet eden Kaymakam Nazlı Demir, çocuklara futbol topu ve oyuncak hediye etti.