Makine dağıtım programına Besni Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Barış Kara, İlçe Emniyet Müdür Vekili Ali Yıldırımoğlu, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Mehmet Kösekul, İlçe Özel İdare Müdür Vekili Ahmet Tanrıkolu ve çiftçiler katıldı.

Dağıtım sonrası açıklamada bulunan Besni İlçe Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu; “Kaymakamlığımız ve Besni Badem Yetiştiricileri Birliği ile ortaklaşa yürütülen proje kapsamında 43 adet badem soyma makinesinin dağıtımını yaptık. Çiftçilerimize hayırlı olsun. İlçemizde yaklaşık 18.000 dekar alanda badem yetiştiriciliği yapılmakta olup her yıl artarak yeni kapama bahçeler tesis edilmektedir. GAP Bölge Kalkınma İdaresi başkanlığı tarafından %70 desteklenen projenin %30 katkı payı ise çiftçilerimiz tarafından yatırılmış olup proje toplamda 360.000 TL kaynak kullanılarak hayata geçirilmiştir.

Proje kapsamında alımı yapılan badem soyma makineleri hem traktör kuyruk milinden hareketle hem de elektrik enerjisi ile çalışabilmektedir. İlçemizde badem hasadı 20 Ağustos tarihinden itibaren başlamakta olup hasat edilen kabuklu bademler bu makineler ile yeşil kabuklarından ayrıldıktan sonra kabuklu veya kırılıp iç olarak piyasaya arz edilebilecektir.” Şeklinde konuştu