Geçtiğimiz yıl protokolü imzalanan ve Besni Belediyesi tarafından yapımı üstlenilen Diyaliz merkezinin inşaatı yerinde sayarken, Besni halkı, madem inşaatı yapamayacaktınız, beceremeyecektiniz neden bu işin içine girdiniz. Diyaliz hastalarının, yakınlarının ve hayırsever ailemizin sevincini kursağında koydunuz. Siz gidin belediye de kendi işlerinizi yapın diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Besni’de günlerdir konuşulan olaya tepkiler artarken vatandaşlar; “İlçemizde bir çok çözüm bekleyen sorun varken, Besni halkının beklediği hizmeti üç yıldır veremeyen Eyyüp Mehmet Emre bu defa da hayırsever işadamının yapacağı inşaatın parasını yok ederek ilçede yaşayan diyaliz hastalarının sağlığına göz mü dikti diyerek yaşanan olaya tepki gösterdiler.

Besni Belediyesi tarafından yapımı üstlenilen ancak bir türlü yapılamayan diyaliz merkezi inşaatı tamamlanmayınca hastalar mağdur oldu. Besnili hayırsever iş insanı tarafından yapımı üstlenilen 20 üniteli Diyaliz Merkezi yılan hikayesine döndü.

Yaptığı skandallar ile gündemden düşmeyen Belediye Başkanı Eyüp Mehmet Emre bu defa da hayırsever bir işadamının yapmak istediği diyaliz merkezinin inşaatına darbe vurdu.

2021 Yılı Ocak ayında valilik makamında protokolü imzalanan diyaliz merkezinin 6 ayda tamamlanması planlanıyordu. Ancak aradan 17 aylık zaman geçmesine rağmen inşaat tamamlanmadı.

İddialara göre hayırsever iş insanı binanın tamamlanması için taahhüt ettiği paranın tamamını belediyeye ait taşeron firmaya ödedi. Buna rağmen binanın kaba inşaatının bir kısmı tamamlanabildi.

Sıkıntıları öğrenen hayırsever işadamı Belediye Başkanı Eyüp Mehmet Emre ve belediye yetkililiklerini işin neden geciktiği konusunda aradığı ancak telefonlarına çıkmadığı öğrenildi. Bunun üzerine Besni’ye bir yetkili gönderen hayırsever işadamı inşaatta 2 aydan beri çalışma olmadığını öğrendi.

Yaşanan bu süreçlerin ardından işadamının güveninin sarsıldığı ve üzüntü duyduğu öğrenildi. Besni Belediyesi ile ipleri kopartan işadamı bundan sonraki süreçte inşaatı kendilerinin anlaşma yapacağı yeni bir firma ile tamamlayacağı öğrenildi.

Geciken inşaat sonrası mağdur olduklarını belirten ismini vermeyen diyaliz hastası, tamamlanamayan inşaat sonrası çok sayıda diyaliz hastasının mağdur olduğu ve yeterli sağlık yardımından tam anlamıyla faydalanamadıklarını söyledi.

Hasta yakınları ise kendilerinin yapılacak diyaliz merkezine göre bir hayat kurduğunu ancak gelinen süreçte başka şehirlere gitme zorunda kaldıklarını hem hasta sağlığı hem de maddi açıdan zorlandıklarını yetkililerin hayırsever işadamı ile görüşerek projenin bitirilmesi için destek vermeleri gerektiğini aktardı.