ERKENEK İÇME SUYU PROJESİ TÜM SIKINTILARIMIZI ORTADAN KALDIRACAK

Besni’nin su sorunu kökten çözeceğimizi seçimden önce beyan etmiştik. Göreve gelir gelmez ilk işimiz Erkenek içme suyu projesini hayata geçirmek oldu. Covid salgını nedeniyle yaşanan durgunluğa rağmen 150-200 milyonluk projeyi Besni’mize kazandırmış olduk. İnşallah herhangi bir aksilik olmadığı takdirde önümüzdeki yıl projeyi tamamlamayı planlıyoruz.

GEÇİCİ ÇÖZÜMLER YERİNE KÖKTEN ÇÖZÜMLER ÜRETİYORUZ.

Biz belediye olarak geçici çözümler yerine kökten çözümler üreterek sorunu bütünüyle ortadan kaldırma düşüncesindeyiz. Bu nedenle Erkenek İçme Suyu projesi Besni’nin uzun süre su ihtiyacını karşılayacaktır.

SUSUZ KALAN VATANDAŞLARIMIZ MAZERETİMİZ NE OLURSA OLSUN HAKLILAR

Susuz kalan vatandaşlarımız mazeretimiz ne olursa olsun haklılar. Ancak acımasız eleştirilere maruz kaldık.

Burada bizleri üzen ise olaya siyasi yaklaşılması. Besni’nin çok uzun yıllar su sorununu çözecek Erkenek içme suyu gibi önemli bir projeyi görmezden gelenler, yaşanan geçici su sıkıntısını bahane ederek konuya siyasi yaklaşarak bizlere ağır ithamlarda bulunmuşlardır. Diğer bir üzücü durum ise, bizi eleştiren bazı vatandaşlarımız bağ ve bahçelerine kaçak su çekmiş! Sonra da sosyal medyada bizleri eleştiri yağmuruna tutmuşlar. En çok çığırtkanlığı yapanlarda bunlar…!

KONUYA SİYASİ YAKLAŞILDI

Çünkü kesintinin uzun sürmesinin nedeni, aşırı sıcaklar sebebiyle aşırı su sarfiyatının olması. Mevcut şebeke de kaçaklar olması dolayısıyla bu sarfiyat daha da artmış oldu. Böylece su gözünden su pompalayan motopomplarımıza aşırı yük bindi ve 3 defa arıza yaptı. Arızalar burada tamir edilmediği için Gaziantep ve Şanlıurfa’da tamir edildiğinden her arızada 2-3 gün beklemek zorunda kaldık. Motopompların 3 defa arıza vereceğini öngöremedik. Çünkü daha önce böyle bir durum yaşanmamıştı. Şimdi 2 yeni güçlü dalgıç pompa aldık ve pompalarımız yedeklemiş olduk. İnşallah bundan sonra sıkıntı yaşamayız. Sonuç olarak; elimizde olmayan sebeplerden dolayı kısmi olarak su alamayan vatandaşlarımızdan özür diliyoruz. Anlayışları için kendilerine teşekkür ediyoruz., “dedi.

Son olarak, vatandaşları suları tasarruflu kullanmaları konusunda uyaran Başkan Emre, boş yere israf ettiğimiz su başkalarının susuz kalmasına neden olmaktadır,” dedi.