Haber-Metin Harıkçı

Besni Devlet Hastanesinin C grubundan B rol grubuna geçmesinin ardından MR cihazı alımının gerçekleştiğini belirten başkan Aydın; “Besni ilçemiz nüfus bakımından yoğun ilçelerimizden birisi. Sağlık Bakanımızın talimatı ile MR cihazını Besni Devlet hastanemize kazandırmış olduk. Bu hizmetlerin Besni’mize kazandırılmasında ve söz konusu Adıyaman olduğunda bizlere her konuda destek olan Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Besni’mize ve ilimize hayırlı olsun” dedi.

AK Parti Hükümetiyle birlikte her alanda olduğu gibi sağlık alanında da Türkiye’nin çağ atladığını dile getiren Başkan Aydın; “AK Parti hükümetleri olarak insanımıza verdiğimiz sağlık hizmetini devletin sağladığı bir lütuf değil, bir hakkın teslimi olarak görüyoruz. AK Parti iktidarından önce hastane kapılarında uzayıp giden kuyruklar vardı. Parası olmayanların hastane kapılarından geri çevrildiği, bebeklerin ve cenazelerin rehin tutulduğu bir Türkiye vardı. Artık o günleri ülke olarak geride bıraktık. Yeni sağlık tesislerinin yapımı, hastanelerin tıbbi cihaz kapasitesinin artırılması ve yenilenmesi, hasta yataklarının, nitelikli hale getirilmesi gibi hizmetleri yürütebilmek için bütçeden sağlığa ayrılan payı yükselttik. Hastanelerimizi modern imkânlara ve fiziki şartlara haiz, aynı zamanda hizmet sunum kalitesi bakımından da birinci sınıf hastaneler haline getirdik. Sağlık alanında getirdiğimiz yeni anlayışla koruyucu sağlık hizmetlerini yaygınlaştırdık. İnsan hayatını her şeyin önünde tutuyor, yeni hastaneler inşa ederken mevcut hastanelerimizin bakımını yapıyor, Adıyaman ilimizin sağlık personeli ihtiyacını ortadan kaldırıyoruz. Acil durumlarda vatandaşımızın imdadına yetişmek için 112 acil servislerinde devrim niteliğinde yenilikler yaptık. Adıyaman’ın her köşesine Acil Sağlık hizmeti ulaştırdık. Aziz Milletimize ne yapsak azdır.” Şeklinde konuştu.

Besni Devlet Hastanesinin kurulduğu günden bugüne hızla yükselen bir hastane olduğuna da dikkat çeken Besni Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ali Helli; “B rol hizmet grubuna yükselen hastanemiz, hizmet sunumunda daha donanımlı hale gelmişti. Uzman doktor sayısı ve hasta sayısında önemli artışlar oldu. MR Cihazının gelmesi ile birlikte çıtayı da yükseltmiş olduk. 135 yatak kapasiteye sahip hastanemizde sunulan sağlık hizmetinden Tut, Gölbaşı ve çevre illerimizdeki yakın ilçeler de faydalanmakta idi. Bundan sonra bu sayı katlanarak artacaktır. Bir yandan hastalara şifa dağıtırken ilçe ekonomisine de önemli katkı sağlar hale gelecek. Yani Besni sağlıkta çekim merkezi olmaya devam ediyor. Manyetik Rezonans (MR) cihazının hastanemize kazandırılmasını sağlayan sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’ya, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adıyaman Milletvekilimiz Ahmet Aydın’a, Milletvekillerimize ve emeği geçen herkese ilçemiz ve hastanemiz adına teşekkür ediyorum” dedi.