Haber-Metin HARIKÇI-

Besni ilçe merkezinin yanı sıra köylerde de etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan yollara açmak için ekipler dün geceden beri yoğun bir çaba sarf etti.

"SON 20 YILIN EN ŞİDDETLİ KAR YAĞIŞIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

Kar yağışının başladığı andan itibaren ekiplerin teyakkuzda olduğunu belirten Besni Belediye Başkanı Eyyüp Mehmet Emre: “Dün gece ilçemize son 20 yılın en yoğun kar yağışı yaşandı, yağışların etkisiyle, şire pazarımızın çatısının bir kısmı çöktü, birçok ağacımız kar yağışının etkisiyle yıkıldı, bazı ağaçlarımız araçlarımızın üzerine düşerek maddi hasar oluşturdu, ekiplerimizle birlikte 20 saatten beri kar ile mücadelemiz devam etmektedir.” Dedi.

“ÇATILAR EN KISA SÜREDE YENİDEN YAPILACAK”

Esnafın mağduriyetini gidermek için gerekli çalışmaları başlattıklarını belirten Başkan Emre; “Besni Belediyesi Mustafa Oruçoğlu Şire Pazarı'nın çatısı yoğun kar yağışı nedeniyle çöktü. Başkan yardımcımız Mehmet Kasap ile birlikte şire pazarımızda incelemelerde bulunduk. Gece olması ve dışarı çıkma yasağının olduğu bir günde bu olayın meydana gelmesi olası bir faciayı önlemiş oldu. Esnafımıza geçmiş olsun. Belediyemize ait iş makineleri ile Şire Pazarı'nda çöken çatıları yere indirerek enkazı kaldırma çalışmalarına başladık. Çöken şire pazarımızın çatısını en kısa sürede yeniden yapacağımızı bildirerek, mağdur olan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” Dedi.

“ÇALIŞANLARIMIZI YÜREKTEN KUTLUYORUM”

Belediye çalışanlarının kar yağışının başladığı ilk andan itibaren teyakkuzda olduğunu dile getiren başkan Emre; “İlçemiz merkezinde uzun bir aradan sonra yoğun bir kar yağışı ile karşı karşıya kaldık. İlk dakikadan itibaren bütün ekiplerimiz çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Kapanan yollar, yıkılan direkler, devrilen ağaçlara anında müdahale edildi. Şire pazarındaki dükkanlarımızın çöken çatı enkazları kaldırılmaya başlandı, şehir merkezindeki ana artel yollar temizlendi. Bu vesileyle ben bütün dünden beri yoğun bir gayret içerisinde olan, sahada görev alan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum, yürekten kutluyorum” dedi