Metin HARIKÇI

Besni Gençlik ve Spor ilçe müdürlüğü ev sahipliğinde yeni Besni ilçe stadyumunda gerçekleştirilen müsabakaya Besni İlçe Kaymakamı Nazlı Demir, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Sümer, Besni Gençlik ve spor ilçe müdürü Metehan Adıgüzel, Kurum Müdürleri ve Sivil Toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Çok anlamlı bir günde düzenlenen dostluk maçını büyük bir keyifle izlediklerini dile getiren Besni Kaymakamı Nazlı Demir; “Tarihimizin en karanlık hadiselerinden birisi olan 15 Temmuz işgal girişiminin Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın cesareti ve önderliğinde, imanı, inancı ve cesaretiyle; kadın erkek, genç yaşlı demeden canını ortaya koyarak harekete geçen aziz milletimiz tarafından şanlı bir direnişle bertaraf edilmesinin 5. yılını hep birlikte idrak ediyoruz. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününün ruhuna uygun bir şekilde birlik ve beraberlik içinde güzel bir etkinliğe eşlik ettik. Adıyaman Masterler ile Besni Veteranları arasında organize edilen dostluk maçında dostluğa yaraşır bir tablo vardı. Başta sporcularımız olmak üzere gençlik ve spor ilçe müdürümüz Metehan Adıgüzel’e ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İlçemizde yapımı tamamlanarak hizmete giren yeni ilçe stadyumumuz çok güzel bir etkinlikle hizmete girmiş oldu, ilçemize ve spor camiasına hayırlara vesile olsun” dedi.

Yıllar geçse da o hain geceyi hiçbir zaman unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını ifade eden MAS-DER Başkanı Mehmet Güneş; “Bundan 5 yıl önce ülkemizde hainler tarafından gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişimi Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bir mesajıyla sokağa dökülen Türk milletinin onurlu mücadelesiyle kısa sürede bertaraf edilmiş o hainlere çok büyük bir tokat indirilmiştir. Bu günün anısına Besnili dostlarımızın ev sahipliğinde dostluk maçında bir arada olduk. Bizleri Besni’de en güzel şekilde ağırlayan ilçe kaymakamımız Nazlı Demir’e, AK Parti İlçe başkanı İsmail Sümer’e, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Metehan Adıgüzel’e, Besni Veteranlar Kulübü başkanı Arif Fidan’a teşekkür ediyorum. 15 Temmuz gecesi vatanı, bayrağı uğruna şehit düşenlere Allah’tan rahmet diliyoruz, mekanları cennet olsun, gazilerimize sağlıklı uzun ömürler versin” dedi.

Her iki kulüp yöneticilerini tebrik eden AK Parti Besni İlçe Başkanı İsmail Sümer; “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günün 5. Yıldönümünü vesilesiyle ilçemizde Adıyamanlı hemşehrilerimizi ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Bu anlamlı günde bizlere çok keyifli bir maç izlettiler. Milletçe yıllar geçse de o hain geceyi asla ve asla unutmayacağız, unutmayacağız. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü anısına düzenlenen futbol maçı öncesi Adıyaman Masterler Spor kulübü Başkanı Mehmet Güneş, ilçe kaymakamı Nazlı Demir’e Forma ve Üzerinde Nemrut Dağı Logolu tişört hediye etti.