Adıyaman patlama sesiyle yankılandı…

Yaklaşık 50 yıldır hizmet veren Adıyaman Valilik binasının yıkılmasının ardından valilik bahçesi içinde yer altında bulunan yakın tankının yerinden sökülmesi için başlatılan çalışmada tankın alev almasıyla gaz sıkışması sonucu bomba gibi yatladı.

Adıyaman Turgut Reis Mahallesi'nde bulunan eski valilik binasının yıkılmasının ardından bahçede bulunan yakıt tankı içerisinde temizlik çalışması yapıldı. Temizlik esnasında tank bir anda bomba gibi patladı. Yakıt tankı, yanında bulunan binaya büyük hasar verdi. Yıkılmak için boşaltılan eski DSİ binasının da camları ve çerçeveleri patlama ile yerle bir oldu. Alevlerin yükseldiği patlamada, gökyüzünü siyah bir duman kapladı. Panik ve korkuya neden olan patlama sonrası olay yerine itfaiye ekipleri ve ambulans kısa sürede ulaştı. İtfaiye ekibi yangını kısa sürede söndürdü.

Ölen ya da yaralananın olmadığı olay sonrası açıklamada bulunan Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar; “06.01.2021 günü saat 12.15 sıralarında eski Valilik yerleşkesinde bulunan ve yıkım çalışmalarına başlanılan DSİ Şube Müdürlüğü hizmet binasının yıkım çalışmaları esnasında fuel oil tankındaki gaz sıkışması sonucu patlama meydana gelmiş, olay yerine itfaiye ekipleri çağrılarak yangın kontrol altına alınmış ve söndürülmüştür. Yaklaşık bir ay önce boşaltılan DSİ Şube Müdürlüğü eski hizmet binasında meydana gelen patlamada herhangi bir can kaybı, yaralanma ve maddi hasar olmayıp, konu ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır.” Şeklinde konuştu

Haber-Metin HARIKÇI