Adıyaman Belediye Meclisinin 190 sayılı kararı ve Cumhurbaşkanlığı’nın Resmi Gazetede yayımlanan 3991 sayılı onayı ile bahse konu olan elektrik hatlarının şehrin Güneyine taşınması planlanırken, yeni hat için çalışmaların başladığı bildirildi.

Gerek güvenlik gerekse de görüntü kirliği anlamında Adıyaman’ın kronikleşen sorunlarından biri haline gelen konuya binaen konuşan mahalle sakinleri, alınan karar ile ilgili duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Her fırsatta dile getirmelerine rağmen bahse konu olan soruna yıllardır bir çözüm bulunamamasından şikâyet eden vatandaşlar, “Yıllardır beklediğimiz haber Adıyaman Belediyesinin kararı ve Cumhurbaşkanımızın onayı ile gelmiş oldu. Mahallelerimizdeki TEİAŞ’a ait elektrik hatları hem büyük tehlike oluşturuyordu hem de görüntü anlamında kirlilik oluşturuyordu. Alınan karar ile kronikleşen bu sorun çözüme kavuştu. Emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere milletvekillerimize ve Adıyaman Belediyesi yetkililerine teşekkür ediyoruz” dediler.