Oda'da düzenlenen seminere, İstanbul Mali Müşavir Odasında Başkan Yardımcısı Nevzat Pamukçu,   Adıyaman Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Nazif Atalay, muhasebeciler katıldı.
Adıyaman Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Nazif Atalay, “Bugün 1 Mart ve 7 Mart arası Dünya Muhasebeciler haftası olarak her yıl kutlamaktayız. Bugün hem hafta kutlayalım dedik hem de kurumumuza bağlı eğitmenimizi İstanbul’dan getirdik. Bugün odamızda meslek mensubu arkadaşlarımız ile beraber eğitim vermekteyiz. Bu ay vergi ayı, vergi ayında tüm meslek mensupları olarak 105 bin serbest muhasebeci mali müşavirler, 5 bin yeminli mali müşavirler olarak bizler serbest mali müşavirler ülke ekonomisine katkı sunan, katma değere katkı veren, gecesini gündüzüne katarak bu işlev ve işlemleri yapmaktadır” dedi.


İstanbul Mali Müşavir Odasında Başkan Yardımcısı Nevzat Pamukçu ise “Yıllık gelir vergisi beyannamesi düzenlenmesi ile ilgili yol haritasında eğitmen olarak görevlendirildim. Dünyanın en eski mesleği muhasebeciliktir. Milattan önce 3 bin yıllarında Mısır'da muhasebe belgeleri ile ilgili belgelere rastlanmıştı. Oysaki muhasebe meslek yasaları, muhasebe mesleği kadar eski olduğunu görmekteyiz. Amerika, İngiltere ve Fransa'da muhasebe meslek yasaları bin 800 yıllarda kurulmuş olmasına rağmen, bizim odamızda Türkiye’de ise muhasebe meslek yasalarının 30 yıla yaklaşan bir mazisi vardır. Ülkemizde muhasebe yasasının geç gelmiş olması muhasebe mesleğini olumsuz yönde etkilemiştir” diye konuştu.