Adıyaman’ın en önemli sorunlarının başında gelen trafik-ulaşım, çevre ve katı atık yönetimi ile ilgili problemleri ortadan kaldırmak için uzmanlardan destek alan Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, bu konularda ciddi çalışmaları olan Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Özbey’i Adıyaman’da ağırladı. Ankara’da faaliyet gösteren Prof. Dr. Mahmut Özbey ve Şehir Plancısı Mustafa Gürdal, Adıyaman Belediyesi Meclis Salonunda Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Adıyaman Belediyesi meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle bir araya gelerek Adıyaman’daki problemler üzerine görüş alışverişinde bulundu.

Slaytlar eşliğinde gerçekleştirilen toplantıda Adıyaman’ın ulaşım anlamındaki problemleri için çözüm önerilerini Adıyaman Belediyesi yöneticileriyle paylaşan Prof. Dr. Özbey, ulaşımın yanında çevresel sorunları ortadan kaldırma ve proje çalışması sürdürülen katı atık tesisi konusunda da yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi. 
Toplantı sonunda bir değerlendirmede bulunan Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Adıyaman Belediyesi olarak kentin en önemli sorunları üzerinde hassasiyetle çalıştıklarını dile getirerek, uzmanlarında desteğiyle bu sorunları ortadan kaldırmayı hedeflediklerini belirtti.