Adıyaman’ın cazibe merkezi olarak görünen kuzey bölümünde parselasyon çalışmalarının tamamlandığını açıklayan Adıyaman Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri, bir ay süre ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ilan panosunda askıya çıkarılan parselasyon ile ilgili bilgi almak isteyen vatandaşları resmi müracaatta bulunmaya davet etti.

BELEDİYE İMKANLARIYLA ŞEHRE ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA KAZANDIRILDI

Konu ile ilgili bilgi almak isteyen vatandaşları müdürlüğe davet eden İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri, yaklaşık 700 bin TL’ye mal olan imar uygulama projesini kendi bünyesindeki personellerle şehre kazandırdıklarını dile getirerek, “Petrol, Yenimahalle ve Esentepe Mahallesi sınırları içerisinde yer alan yaklaşık 170 hektarlık alanda parselasyon yani 18. madde imar uygulaması işlemi gerçekleştirildi. Sona gelinen çalışmalar için askı süreci başlamıştır. 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. maddesine göre imar uygulamasına ait dağıtım cetveli ve parselasyon planı 12 Ekim 2020 ila 12 Kasım 2020 tarihleri arasında -bir ay süre ile- Belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ilan panosunda askıya çıkarılmıştır. Parselasyon ile ilgili bilgi almak isteyen vatandaşlarımızın İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne resmi müracaatta bulunması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

KUŞAKLAMA KANALI PROJESİ DE SINIRLAR İÇERİSİNDE

Askıya çıkarılan parselasyon çalışmasının önemine dikkat çeken Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç ise yaptığı açıklamada, “Yapılan 18. madde imar uygulaması işlemi ile Kuşaklama Kanalı Projesinin bulunduğu güzergah kamuya kazandırılacak. Bununla birlikte şehrimizin gözde bölgelerinden olan Esentepe ve Petrol Mahallelerindeki parselasyon işleminin tamamlanması ile de şehrimizin ihtiyacı olan kamunun ortak kullanım alanları; yeşil alan, ilk ve orta öğretim alanları, sağlık tesisleri, sosyal tesis, kamu hizmet binaları gibi teknik ve sosyal alt yapı alanları ve cazibe merkezlerinin yapımının alt yapısı tamamlanmış olacak” dedi.

Başkan Kılınç ayrıca, çalışmalarının şehrin diğer bölgelerinde de devam edeceğini sözlerine ekledi.