Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Adıyaman’a gelen Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Adıyaman Muhtarlar Federasyonu Genel başkanı Abdukadir Geylani Taş ve muhtarlarla bir araya geldi.

Muhtarların çok önemli bir görevi ifa ettiğini dile getiren Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül; “Son yıllarda yapılan bazı düzenlemelerle muhtarlık makamı bir kısım haklar kazandı. Ancak bize göre yeterli değil. Muhtarlarımızın aldığı maaş bize göre yetersiz. Ya maaşları yükseltilmeli, elektrik, su varsa doğalgaz gibi giderleri karşılanmalı, muhtarlarımıza yardımcı olmaları için bir sekreter pozisyonu oluşturulmalıdır. Adıyaman’da yapmış olduğumuz ziyarette muhtarlarımızın konteynerlerde hizmet verdiğini öğrendim. Her mahallede muhakkak park bu parkların içerisinde veya müsait bir yerine muhtarlık binası inşa edilmelidir.” Dedi.

Adıyaman’da muhtarlar federasyonunun kurulmasından büyük mutluluk duyduğunu belirten Sarıgül; “Adıyaman’a daha önceki ziyaretlerimizde birkaç muhtarlar derneği olduğunu öğrenmiştik. Bu sefer geldiğimizde Adıyaman Muhtarlar Federasyonunun kurulduğunu görmek beni çok mutlu etti. Adıyaman ili adına, Adıyaman’da görev yapan muhtarlarımız adına büyük bir şans. Abdulkadir Geylani Taş başkanımızın çalışmalarını, hizmetlerini il teşkilatımız bizlere aktarmıştı. Bizlerde Adıyaman ziyaretimizde özellikle kendilerini ziyaret edip, muhtarlarımızla birlikte olmak istedik. Muhtarlarımızla oldukça keyifli bir sohbet yapma fırsatı bulduk. Gerek muhtarların, gerekse da Adıyaman’ın sorunlarını dinledik notlarımızı aldık. Ankara’ya döndüğümüzde bu konuları bir şekilde ilgili yerlere ileteceğiz, takipçisi olacağız. Bu vesileyle bugün bizleri en güzel şekilde ağırlayan başta Abdulkadir Geylani Taş başkanımız başta olmak üzere değerli muhtarlarımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Adıyaman Muhtarlar Federasyonu Başkanı Abdulkadir Geylani Taş; “İlimize bir dizi ziyaretler için gelen Türkiye Değişim Partisi Genel başkanı sayın Mustafa Sarıgül’ün derneğimize yapmış olduğu ziyaret bizleri mutlu etmiştir. Ziyaretleri esnasında biz muhtarlar için bahsettiği şeyler gerçekten masaya yatırılması gereken önemli konulardır. Muhtarlarımızla ilgili iyileştirilme yapılması bizlerin en büyük beklentisidir. Bu vesileyle bugün derneğimize ziyarette bulunan Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’e ve beraberindeki heyete teşekkür ediyorum” dedi.