Haber: Metin Harıkçı

Tarihi öneme sahip caminin restore edilerek yeniden ibadete açılmasından sevin duyduklarını dile getiren Akıncılar Belde Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya; “Beldemizde var olan Osman Ağa Camisinin evveliyatı, geçmiş tarihi önem arz etmekte. Uzun süredir kullanmakta olduğumuz caminin artık restore edilmesi gerekiyordu, konuyu vakfılar bölge müdürlümüze, ilimiz valisine ve milletvekillerimize ilettik. Yakın zamanda vakıflar bölge müdürlüğü tarafından camimizin restore çalışması başladı. Aslına uygun bir şekilde restore işlemi tamamlandı. Bugün protokol üyelerimizin katılımıyla dualar eşliğinde camimizi ibadete açtık. beldemize hayırlı olsun, camimizin restore edilmesinde emeği geçenlere ve açılış törenine katılan Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar’a, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın’a, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç’a, Kahta Kaymakamı Selami Korkutata’ya, İl Jandarma Komutanı Albay Ferdi Erbakıcı’ya ve İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder’e teşekkür ediyorum” dedi.

Akıncılar beldesinde tarihi caminin restore edilerek yeniden ibadete açılmasından sevinç duyduklarını dile getiren Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç; “Akıncılar Beldemizde uzun yıllardır halkımızın ibadet ettiği tarihi Osman Ağa camimiz Vakıflar bölge müdürlüğümüz tarafından restore edildi. Bugün camimiz yeniden restore edilmiş bir şekilde ibadete açıldı. Beldemize hayırlı olsun. Rabbim emeği geçen herkesten razı olsun” dedi.

Akıncılar Beldesinin her geçen gün kendisini yenilediğini adeta bir ilçe konumuna geldiğini dile getiren TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adıyaman milletvekili Ahmet Aydın; “İsmet Çetinkaya başkanımızın gayretli çalışması valiliğimizin ve bizlerin de desteğiyle Akıncılar beldemizin hiçbir sorunu kalmamış durumda. Beldemizde bulunan Sefer Ağazade Osman Ağa Camii açılışını Adıyaman protokolü, Akıncılar Belediye Başkanımız İsmet Çetinkaya ve belde sakinlerimiz ile beraber yaptık. Allah hayırlı, mübarek eylesin.” Dedi.

Vali Mahmut Çuhadar ise ; “Akıncılar Beldesinde Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan Osman Ağa Camisinin açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Camiler, toplum hayatımızın temel taşları, ilim ve irfan mektepleridir. Edep ve terbiye ocağı, ilim ve irfan dergahı caminin beldemize hayırlı olmasını diliyoruz. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.” Dedi.

Protokol üyelerinin 'hayırlı olması' dileklerinin yer aldığı açılış konuşmasının andından kurdele kesilerek Osman Ağa Camisi ibadete açıldı. Dualar eşliğinde açılan cami daha sonra davetliler tarafından gezilerek açıldı.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan Osman Ağa Cami açılış törenine,  Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adıyaman milletvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, İl Jandarma Komutanı Albay Ferdi Erbakıcı, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, Akıncılar Belde Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya, İl Müftüsü Mehmet Taştan ve vatandaşlar katıldı.