Adıyaman’ın tarihi ve kültürel yapısını en güzel şekliyle yerli ve yabancı turistlere sunmak için birçok önemli projeye imza atan Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç’ın önceki hafta Ankara’da gerçekleştirdiği temaslar çerçevesinde ziyaret ettiği Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a ilettiği ve Bakan Kurum tarafından ‘olur’ verilen Adıyaman Kalesi etrafının sağlıklaştırma projesi için İller Bankası’ndan bir heyet Adıyaman’a geldi.

Adıyaman’daki incelemelerinden önce Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç’ı makamında ziyaret ederek proje hakkında görüş alışverişinde bulunan İller Bankası heyeti, görüşmenin ardından saha çalışmalarına başladı.

Başlatılan çalışmalar hakkında kısa bir bilgi veren Başkan Kılınç, “Ankara temaslarımız sırasında Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’la yaptığımız görüşmede karara bağlanan Adıyaman Kalesi etrafının sağlıklaştırma projesini hayata geçirmek için bugün İller Bankası’ndan bir teknik ekip ilimize geldi. Yaptığımız toplantı sonrasında bu arkadaşlarımız hemen saha çalışmalarına başladı. Her anlamda daha güzel bire Adıyaman için çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.