Hayırseverlerin bağışlarıyla yapılan yetim giydirme organizasyonunda çocukların sevinçleri yüzlerine yansıdı.

Adıyaman Valiliğinden alınan izinle çocuklar evlerinden dezenfekte edilerek, maske takılarak alınıyor. Mağazada ateş ölçümü yapılarak, sosyal mesafeye dikkat edilerek giydirme işlemi gerçekleştiriliyor.

Koronavirüs önlemleri kapsamında her gün 30 çocuk 2-3 kişilik gruplar halinde 20 dakika arayla giydiriliyor. Ramazan Bayramına kadar yetim çocukları giydirmek isteyen hayırseverlerin İyilik Derneği Adıyaman Temsilciliğine ulaşması yeterli olacak.

Yetim giydirme etkinliğinde açıklama yaparak çalışmaları hakkında bilgi veren İyilik Derneği Adıyaman Temsilciliği Gönüllüsü Yakup Ekinci; “Adıyaman İyilik Deneği olarak 15 Mayıs itibariyle Ramazan ayında yetim giydirme çalışmalarımız başladı. Listemizde yer alan 200 yetim çocuğumuzla bu çalışmamıza başladık. Hayırsever vatandaşlarımızın bağış ve destekleriyle bu sayıyı 250 ila 300’e çıkaracağımızı öngörüyoruz. Şuanda listemizde yer alan 200 yetim var. İyilik Derneği Adıyaman temsilciliği olarak gönüllü ekimizle hayırseverlerimizin emanetlerini doğru adrese teslim etme gayreti içerisindeyiz. Ramazan ayının bereketiyle çok güzel çalışmalar yapıyoruz. Son 2 aylık pandemi süreci içerisinde ilimizde 2 bin 100 aileye gıda kolisi yardımı, nakdi yardım ve elektrik faturalarının, kiralarının karşılanması gibi yardımlara aracı oluyoruz. Bizlere bu yardımlar konusunda katkı sağlayan hayırseverlerimize çok teşekkür ediyoruz. Yetim giydirme çalışmamız dün itibariyle başladı. Valilimizden almış olduğumuz özel izinle bu çalışmamızı başlattık. 20 yaş altı gruplar için dışarı çıkma yasağı var. Valilikten almış olduğumuz özel izinle hergün 30 kişiyi gerekli dezenfektan koşullarına uymak kararıyla evlerinden özel bir şekilde alıp dezenfektasyon, maske ile bu çocukların mağazada giydirilmelerini sağlıyoruz. Daha sonra tekrardan dezenfektan işlemini gerçekleştirerek bu çocuklarımızı özel bir ekiple evlerine kadar bırakıyoruz.

İyilik Derneği Adıyaman temsilciliği olarak “İyiliğe dair ne varsa” sloganıyla çıktığımız bu yolda hayırseverlerimizin desteklerinden dolayı ne kadar teşekkür etsek azdır. Bugün mutluluklar, dualar, yetimlerin sevinci Adıyaman semalarını süslüyor. Sizlerde yetim çocukların ve maddi durumu iyi olmayan ailelerin yüzlerini sevindirmek istiyorsanız 05522484383 nolu hattan bizlere ulaşabilirsiniz” diye konuştu.