Taşcı, çocuklara “Ümmetin en hayırlıları sizsiniz. Çünka sizler Allah’ın Kelamını tümünü ezberlediniz. Sizi yetiştiren hocalarınızı da tebrik ediyorum.” dedi.

Adıyaman İl Müftülüğü bünyesinde Eğitim-Öğretim faaliyetini sürdüren Adıyaman Bölge Yatılı Kur’an Kursu, Altınşehir ve Cüleyli Hoca Kız Kur’an Kursunda Hafızlık eğitimi alanlardan, 03 Temmuz 2018 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı Diyarbakır Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü’nde yapılan mülakat sonucunda, 8 erkek ve 13 kız öğrencimiz başarılı olarak Hafızlık Belgelerini almaya hak kazandı.

İl Müftüsü Mehmet Taşcı, Kur'an Kursları ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Bölge Yatılı Kur’an Kursumuzda 49 Erek, Altınşehir ve Cüheyli Hoca Kız Kur’an Kurslarımızda 110 öğrencimiz olmak üzere toplam, 159 öğrencimiz hafızlık eğitimi almaktadır. Hafız adayı çocuklarımız,  Başkanlığımızın Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalamış olduğu Protokol ile aynı zamanda okullarında akademik eğitimlerine de devam etmektedirler. Diğer zamanlarda öğreticilerimiz nezaretinde hafızlıklarını da yapmaktadırlar. Bu yıl 8 erkek, 13 bayan öğrencimiz hafızlıklarını tamamlayarak mezun olmuşlardır. Öğrencilerimiz, ortalama bir ila bir buçuk yılda hafızlıklarını tamamladılar. Gelecek yıllarda bu sayıyı arttırmak için öğretici arkadaşlarımızla yoğun bir çaba içerisindeyiz. Ben öğrenci ve onları yetiştiren öğreticilerimizi can-ı gönülden tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.”