Haber-Metin HARIKÇI

HACI ÖMER TAŞAR İSMİ GENÇLİK MERKEZİNDE YAŞATILACAK 

En güzel yatırımın çocuklara olan yatırım olduğunu ifade eden Adıyamanlı hayırsever işadamı ve Avukat Hasan Taşar; “Çocuklarımızın, bilgi, ahlak, estetik, ruh güzelliği, merhamet ve adalet duygularıyla yetişmelerine katkı sağlamak, milletimizi bir araya getiren değerlerin insani haslet ve erdemlerin nesilden nesle aktarılarak hayat bulmasını temin etmek amacıyla herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Her şeyi devletten beklemek olmaz. Baba ocağımız olan Adıyaman’da il müftülüğümüz bünyesinde Diyanet Gençlik Merkezi salonunun hizmete girecek olmasını öğrenmek bizleri mutlu etmiştir. İlimiz valisi ve İl müftülüğümüzden bize gelen destek talebine bizlerde elimizden geleni yaptık bir kısım destek sağladık. İl müftülüğümüzde Gençlik merkezi girişindeki tabelaya rahmetli babamız Hacı Ömer Taşar ismini ilave etmeleri ailece bizleri çok mutlu etmiştir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, gençlerimizin buradan en güzel şekilde istifade etmeleri ümidiyle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, ilimize ve gençlerimize hayırlı uğurlu olsun.” dedi

Adıyaman gençliğine donanımlı bir gençlik merkezi kazandırmanın sevincini yaşadıklarını dile getiren Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşçı; “Bir süredir yapımı devam eden gençlik merkezimiz nihayet açılacak duruma geldi. Gençlerimiz merkezimizden istifade etmeye başladılar. Kısa süre içinde resmi açılışımızı yapacağız. Gençlik merkezimizin yapımı oldukça meşakkatli olduğu gibi maddi olarak da giderlerimiz oldu. Bu bakımdan destek amaçlı bazı girişimlerimiz olmuştu bunlardan birisi olan Adıyamanlı hayırsever işadamı Hasan Taşar beyle görüşme fırsatımız oldu sağ olsunlar talebimizi geri çevirmedi ve gençlik merkezimize maddi destekte bulundular. Daha önce ilimize iki okul, Engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye, ramazan aylarında yardım kolileriyle Adıyaman’ı hiçbir zaman unutmayan Taşar ailesine bir jest yaptık ve rahmetli babalarının ismini merkezimizin girişinde bulunan tabelaya Adıyaman Müftülüğü Hacı Ömer Taşar Gençlik Merkezi ismini ilave ettik rabbim hayırlarını kabul eylesin.” Şeklinde konuştu.

Diyanet Gençlik Merkezinde yaptığı incelemelerinin ardından bir açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanlığı Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Zeynel Abidin Akduman; “Burası gençlerimizin bir araya gelip beraber faaliyet yapabilecekleri, ders çalışabilecekleri ve içerisinde kütüphane, bilgisayar odası, konferans salonu ve çok amaçlı salonun bulunacağı bir merkez haline gelecek. İl Müftülüğümüz bünyesinde hizmet verecek olan gençlik merkezinde devletine, milletine, bayrağına, milli ve manevi değerler ile mukaddesatına bağlı bir gençlik yetiştirilmesi hedefleniyor. Gençlik merkezi, gençlerimizin manevi ve kişisel gelişimlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlerine de katkıda bulunacak. Amacımız, yarınımızın teminatı olan gençlerimizi her alanda donanımlı, milli ve manevi değerlerine bağlı bireyler olarak yetiştirmektir. Merkezimize destek sağlayan Adıyamanlı işadamı Hasan Taşar beye ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum Rabbim hayırlarını kabul eylesin ”dedi.