Adıyaman'da gençlere başta spor, sanat, kültür ve her türlü konuda destek olan, kucak açıp sahip çıkan TÜGVA İl Temsilciliği, gençlere yönelik kaligrafi kursu açtı. Kaligrafi güzel yazı sanatı - hat sanatı kursu ilk dersine yoğun kar yağışına rağmen gelen yazı âşıkları ile başladı. Kurs, Adıyaman spor camiasında yakından tanınan ve aynı zamanda kaligrafi sanatı ustası olan Mehmet Han tarafından verilmeye başlandı.

Konuyla ilgili duygu ve düşüncelerini paylaşan Mehmet Han; “Kaligrafi ve hat sanatı, dünyanın en eski ve en özel sanatlarından biridir. Bu sanatı dünyaya tanıtan ve en ileri düzeye taşıyan Türk İslam medeniyeti, Selçuklu ve daha sonra da Osmanlı İmparatorluğu’dur. Osmanlı İmparatorluğu döneminde bu sanat, en üst zirvelere tırmanarak eşsiz ustalar ve eşsiz eserler ortaya koymuştur.

Ben de çocukluğumdan beri güzel yazı yazma sanatını çok sevdim. Kendi kendime çalıştım, mücadele ettim ve hala çalışıyorum. Değerli TÜGVA İl Temsilcimiz Recep Tepe bana bu konuda her türlü fedakârlığı yaparak, TÜGVA merkezimizde bir sınıf tahsis etti. Sınıfımızı dekore ederek kaligrafi eğitimine hazır hale getirdik. Allah’a şükür bugün ilk dersimize başladık.

TÜGVA İl Temsilcimiz Sayın Recep Tepe'ye bu konuda ve yaptığı çalışmalar için çok teşekkür ediyorum. Her konuda onun yanında olmaya ve destek vermeye devam edeceğim. Kaligrafi kursumuzun duyurusundan sonra her gün merkezimize bu kursa katılmak için yoğun bir telefon trafiği başladı. Ben de bir TÜGVA gönüllüsü olarak hiç bir karşılık beklemeden derslere başladım. Kursumuz ücretsizdir. Güzel yazı yazma sanatını seven ve gönül veren herkesi aramıza davet ediyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.