Esnaf ve Odaya kayıtlı üye arkadaşların yoğun ısrarı sonrası adaylığını açıkladığını belirten Berberler Kuaförler ve Otelciler Odası başkan adayı Mahmut Atalay; “Oda olarak yeni bir seçim sürecine girmiş bulunmaktayız. 26 Yıldır mesleğin içinde olan birisi olarak odamızın ve üyelerimizin sorunlarını çok iyi bilen birisiyim. Değerli meslektaşlarımızla yapmış olduğumuz görüşmelerde odamızın hak ettiği şekilde yönetilmediği kanaatine vardığımız ve meslektaşlarımızın da yoğun isteği üzerine aday olmaya karar verdim. Çünkü Oda başkanı olmak demek sorumluluk almak demektir. Teslim almış olduğu bayrağı bir adım daha ileriye taşımak demektir. Bizlerde bu bilinçle yola çıkarak odamızı en güzel şekilde yönetmek adına, mesleğimizin, meslektaşlarımızın sorunlarını çözmek adına hep birlikte odamıza sahip çıkacağız, ben değil biz olacağız.

Odamıza ait bir binamız var ancak bir çok esnaf arkadaşımızın da sık sık dile getirdiği üzere oda binası maalesef esnafımıza yakışan bir bina değil. Şayet oda başkanı seçilmemiz halinde el ele vererek odamıza yakışır yeni bir oda binası kazandırmak için elimizden geleni yapacağız. Her esnaf arkadaşımızı kendimiz gibi görüp, açılış ve kapanış saatlerimize titizlikle dikkat edip, kimsenin hakkını kimseye yedirmeyeceğiz. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan pandemi sürecinde bir çok sektördü olduğu gibi odamıza kayıtlı esnafımızda büyük sıkıntılar yaşamış ancak oda yönetimimiz buna seyirci kalmış, bize göre sınıfta kalmıştır. Esnaf resmen kaderiyle baş başa bırakılmıştır. Esnafımızdan gelen şikayetler ve beklentiler doğrultusunda çalışmalar yapacağız. Yönetim kurulumuzun tespit edeceği esnaflarla yapacağımız oda indirimi sözleşmeleriyle üyelerimizin indirimli alışveriş yapmalarına imkan sağlayacağız. 

Odamızın üyesi olan bir çok esnafımızın şimdilerde konuştuğu üzere odamız önceleri oldukça aktif, üyesi için çalışmalar yapan, etkinlikler düzenleyen ve odalar arasında adından en çok söz edilen bir odayken şimdilerde varlığıyla yokluğu belli olmayan, teslim almış oldukları bayrağı bize göre ileriye götüremeyen bir duruma gelmiştir. O nedenle artık bir kan değişiminin yaşanması şart olmuştur. Değerli üyelerimizin destekleriyle Bismillah dedik, sevdamız olan Adıyaman’ımızın kıymetli oda esnafımız için yola çıktık, beraber yöneteceğiz, destek üyelerimizden, hizmet bizden. Şimdiden odamıza ve esnafımıza hayırlara vesile olsun” dedi.