Ulucanlar Cezaevi Müzesi Marangoz Yemekhanesinde gerçekleşen programa siyasetçiler, bürokratlar, iş insanları, sivil toplum kuruluşu başkanları ve öğrenciler katıldı.

Adıyamanlılar Vakfı Ankara Şube Başkanı Hüseyin Duran programın açılışında yaptığı konuşmada, vakfın çalışmalarından, Ankara’da okuyan Adıyamanlı öğrencilere vakıf olarak sağladıkları burs imkanlarının yanında, öğrencilerin ülkeye ve memleketlerine katkı sunacak bireyler olarak yetiştirilmelerinde vakıf olarak yapılan çalışma ve etkinliklerden bahsetti.

Başkan Duran, vakıf olarak ihtiyacı olanla imkanı olanlar arasında bir köprü vazifesi gördüklerine, ülkemiz ve memleketimiz adına hayırlı hizmetler yapabilmek adına vakıf yönetimi olarak büyük bir fedakarlıkla çalıştıklarına, çok kıymetli emeklerin verildiğine değindi.

Geçtiğimiz ocak ayında vefat eden Vakfın kurucularından ve bir vakıf insanı olan Ali Şahin’e Allah'tan rahmet dileyen Duran, vakfın çok değerli hemşerileri ve misafirleri bu sıcak ortamda bir araya getirmelerine vesile olduğu için ayrıca duyduğu mutluluğu dile getirdi.

AYM ÜYESİ HİCABİ DURSUN ONUR KONUĞU OLARAK KATILDI

Programın onur konuğu Anayasa Mahkemesi Üyesi Hicabi Dursun ise yaptığı selamlama konuşmasında, Ankara'da bu soğuk kış gününde bu kadar Adıyamanlıyı bu sıcak ortamda bir araya getirebildiği için vakıf yönetimine teşekkür etti. Bir Bayburtlu olarak Adıyamanlı kardeşleriyle bu sıcak ortamda bir araya gelmekten dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Dursun, okuduğu enfes bir şiirle de programa coşku ve renk kattı.

Anayasa Mahkemesi Başraportörü Hamit Yelken ise Adıyamanlı hemşerilerine hitaplarında çok önemli konulara değindi. Yaptığı konuşmada Adıyamanlı hemşerileriyle bir arada bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirip Allah'ın birlik ve beraberliklerini daim kılması temennisinde bulunan Yelken, adalet ve hikmet kavramları üzerinde çok etkili bir konuşma yaptı. Programa katılanları selamlayarak bu tür etkinliklerin sık sık yapılması gerektiğini belirtti.

Ayrıca programa katılan Hüseyin Büyükfırat, Asuman Kerkez, Prof. Dr. Bayram Altan, Helin Fırat ve Ali Tokgöz de katılımcılara hitap ederek hemşerileriyle bir arada bulunmaktan dolayı duydukları memnuniyeti ve mutluluğu dile getirdiler.

Vakfın öğrenci temsilcisi başkanı Havvanur Sarı ise, bursiyer öğrenciler adına yaptığı konuşmada vakfın Ankara’da okuyan öğrenciler için anlamının çok büyük olduğunu, kendileri için sıcak ve samimi bir ortam sağlandığını, gurbette kalmalarına rağmen asla yalnız kalmadıklarını, mesleki gelişimleri ile ilmi ve bilimsel çalışmalarda kendilerine rehberlik yapıldığını vurguladı.

Sarı, Vakfın “Biz Bir Aileyizprojesiyle öğrencilerin her tür sıkıntısı ve ihtiyaçlarıyla birebir ilgilenildiğinden bir aile sıcaklığı yaşadıklarını, iyi ki vakıfla tanıştıklarını belirterek tüm öğrenciler adına vakıf yönetimine şükranlarını dile getirdi.

Adıyamanlı sanatçılardan Zeynel Gül ve Yakup Evren ise söyledikleri yöresel türkülerle programa renk kattılar. Programın sunuculuğunu Vakıf Başkan Yardımcısı Sıtkı Küçükaslan yaptı.

Başkan Hüseyin Duran, programa ilişkin TRT Kurdi canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Program, yöresel ürünlerin ağırlıklı olduğu kahvaltı ile sona erdi.