Pandemi tedbirleri kapsamında ara verilen ve 11 hafta sonra kılınması uygun görülen Cuma namazında, sosyal mesafe kuralları göz önünde bulundurulurken Üniversite yönetiminin belirlediği alanlarda ibadet edildi.

Öğlen ve ikindi namazlarıyla birlikte Cuma namazlarının camilerde cemaatle kılınmaya başlayacağının duyurulmasıyla birlikte hazırlıklara başladıklarını belirten Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Cuma’nın, Cami’nin ve Cuma cemaatinin önemini bir kere daha hatırlamış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Pandemi sürecinin henüz atlatılmadığını ve insanların rehavete kapılmaması gerektiğine dikkat çeken Turgut, “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Koronavirüs (Covid 19) konusunda zor bir süreç yaşanıyor. Ülke olarak süreci en başından bu yana çok iyi yönettiğimizi düşünüyorum. Sonuna geldiğimizi umduğum bu süreçte, İçişleri Bakanlığının “Cami ve Mescitlerde Cemaatle İbadet Edilmesi” hakkında 81 il valiliğine gönderdiği genelge kapsamında Adıyaman Üniversitesi olarak gerekli tedbirleri aldık ve camimizi ibadete hazır hale getirdik. Sosyal mesafe kuralları ve maske kullanımı konusunda taviz vermedik. Camimizi 11 hafta sonra ibadete açmanın mutluluğunu yaşadık. Toplum olarak kurallara riayet ettiğimiz sürece daha güzel günler göreceğimizi temenni ediyor, tüm insanlığa sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum.” dedi.