Tutdere Genel Kurul’da yaptığı konuşmasında Adıyaman'ın işsizlik oranının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunun altını çizerek, “Adıyaman bölgemizde işsizlik yüzde 15 civarında, gençlerimiz büyük bir umutsuzluğa sürükleniyor. Adıyaman’ın bereketli toprakları bölgemizde yaşayan hemşerilerimizi doyurmaya yetecek kadar çok, ancak Adıyaman hak ettiği hizmetleri alamadığı için şu anda gençlerimiz işsizlikten kırılıyor.” dedi.

“İktidar Görevini Yapsaydı Ünal Çetinkaya Bugün Aramızda Olabilirdi”
 

Adıyaman'dan Kocaeli’ye çalışmak için giden ve yaşadığı ekonomik darboğaz yüzünden intihar ederek yaşamına son veren Adıyaman’ın Kahta ilçesi nüfusuna kayıtlı 25 yaşındaki inşaat işçisi Ünal Çetinkaya’nın hayatını kaybetmesinden dolayı duyduğu derin üzüntüyü dile getiren Tutdere, “Adıyaman'ımızın, Kahta’mızın gençlerinden birisi olan Ünal Çetinkaya, kendi ailesine destek olmak, rahatsız olan annesi ve kardeşlerinin nafakasını karşılamak için memleketinden uzakta, Kocaeli'ne çalışmaya gitti ve bu gencimiz Kocaeli'nde yaşamış olduğu ekonomik sıkıntılar nedeniyle maalesef intihar ederek yaşamına son verdi. İktidar eğer görevini yapsaydı Ünal Çetinkaya bugün aramızda olacaktı.” dedi.

Baraj Sahasında Olduğu İçin Elli Senedir Hizmet Alamayan Köylerimiz Var”
 

Adıyaman’ın sorunlarını meclis kürsüsünden dile getiren Tutdere, “Koçali ve Gömükan Barajları'nın göl havzasında bulunan ve göl suları altında kalacak olan köylerimizin yaşamış olduğu mağduriyet Adıyaman'ımızın en temel sorunlarından bir tanesidir. Özellikle, Koçali Barajı'nın göl sahasındaki Bağlıca, Gökçay, Çatalağaç, Doğanlı köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın, uzun yıllardan beri bekledikleri kamulaştırma işlemleri bir türlü yapılamadı.” dedi.

Baraj sahasında olduğu için elli senedir hizmet alamayan köylerin olduğunu ve bu köylerin kamulaştırma bilmecesi nedeniyle mağdur durumda olduklarının altını çizen Tutdere, “Büyük bir çoğunluğu kol emeğiyle ortaya çıkarılan bu arazilerin bir an evvel kamulaştırmalarının yapılması ve hak sahiplerine paralarının ödenmesi gerekiyor.” ifadelerini kullanarak Koçali ve Gömükan Baraj projelerinden kaynaklı kamulaştırma sorunlarının bölgede yaşayan vatandaşlara yaşattığı mağduriyetlere dikkat çekti.

“Gömükan Ve Koçali Barajlarından Etkilenen Köylerin Mağduriyetleri Giderilmeli”

Gömükan ve Koçali Barajları için Tarım ve Orman Bakanlığı’na çağrıda bulunan Tutdere,“Gömükan Barajı'nın havzasında kalan Çamyurdu Köyü'nde yaşayan vatandaşlarımızın da kamulaştırma ve tarımsal iskândan kaynaklı sorunları var. Tarım ve Orman Bakanlığı ile ilgili kurumlara meclis kürsüsünden açıkça çağrıda bulunuyorum, hem Gömükan Barajı'ndan hem de Koçali Barajı'ndan etkilenecek olan bütün köylerimizin mağduriyetlerini bir an evvel giderin.” dedi.

Tutdere ayrıca, “On dokuz yıllık AK Parti iktidarı, maalesef kentimizdeki temel sorunları çözememiştir. Ulaşımdan eğitime, sağlıktan spora bir yığın sorunumuz var. Ancak inşallah, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Millet İttifakı olarak Mezopotamya'nın en kıymetli olan bu topraklarını suyla buluşturacağız ve bu kentte doğan, bu topraklarda doğan çocuklarımız doğduğu kentlerde doyacak, iş sahibi olacak, geleceğine umutla bakabilecek.” şeklinde açıklamalarda bulundu.